Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítés nem az egészségrő...

A testépítés nem az egészségről szól, ugye? Nektek csak a kinézet számít?

Figyelt kérdés

Én nem foglalkozom testépítéssel, mást sportolok. De a testépítők és fitnesz modellek étrendjét nézegetve felmerült bennem a kérdés, hogy ez az egész abszolút nem szól az egészségről, ugye? Szerintem kicsit durva a napi 4 csirke+rizs kombó, abszolút nem tűnik változatosnak. Hónapokig ilyen egyoldalú étrendet követve nem alakulnak ki hiánybetegségek? Tudom, hogy szükséges a megfelelő fehérjebevitel. De itt minden a kinézet? Az egészség mellékes?

Ne értse félre senki, ezt a kérdést nem kötekedésből tettem fel!! :) Valóban érdekel a válasz és gondoltam megkérdezlek benneteket. És remélem nem sértettem meg senkit a feltevésemmel.

2016. jún. 29. 17:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
ez a sport már régen nem arról szól mint kéne. ez már buzzulás amit csinálnak facebook insta pózólások csak csirke rizs csaló napok te szemetet eszel én tisztán étkezem be ugatások és még sorolhatnám .... én se csinálom ezt a sportot nem akarok ebbe a kasztba tartozni
2016. jún. 29. 17:12
 2/16 anonim ***** válasza:
49%

Nem kell itt vetiteni te ezt kotekedesbol tetted ki. Gondolom ma hallottal eloszor a csirke rizsrol es ugy gondolod mindent tudsz a testepitok taplalkozasarol.

Csak az idiotak esznek minden nap csirke rizst. Pont ennyi idiota van a nem testepitok kozott is azok viszont vajaskenyeret esznek napi 4x.

2016. jún. 29. 17:14
 3/16 anonim ***** válasza:
97%

a csak csirke csak rizst azok szokták nyomatni, akik tényleg lusták más kaját csinálni. Normális emberek, még ha a csirkerizs-hez is ragaszkodnak, esznek hozzá zöldségeket, esetleg vitamint szednek, jó forrásból visznek be zsírokat, szóval egyáltalán nincs hiányuk semmiből. Ráadásul a csirkét is meg a rizst is rengeteg módon lehet helyettesíteni, csak az egyszerűség kedvéért szokták ehhez ragaszkodni.

Mellesleg elbírom képzelni, hogy milyen étrendet nézegettél, mert pont hogy az ilyen fitneszmodellek messze jobb ételeket engedhetnek meg maguknak.

2016. jún. 29. 17:17
 4/16 Cortez70 ***** válasza:
94%
Baromság, hogy csak csirkét lehet enni rizzsel.
2016. jún. 29. 17:18
 5/16 anonim ***** válasza:
49%

"abszolút nem tűnik változatosnak"

Mert nem is kell változatosnak lennie az étrendnek, ez baromság. Ezt dietetikusok szokták mondani, de csak azért, mert az átlagember szar kaját eszik, ezért mondják, hogy másféle szar kaját is kell enni néha, hogy legalább nagyjából rendbe legyen az étrend.

2016. jún. 29. 17:23
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A valtozatos etrend nem azt jelenti hogy egyik nap rozmaringos, masnap mezes mustaros, harmad nap pedig paradicsomos martassal eszed a csirkedet. Valtozatos etrendnek azt hivjuk amikor jelen vannak a feherjek, szenhidratok, elemi rostok es vitaminok. Ha ez megvan es az ember minden nap ugyanazt eszi, az a kerdes szempontjabol akkor is valtozatos marad az etrendje.
2016. jún. 29. 17:45
 7/16 Kenzo Tenma ***** válasza:
Jaj de butaságot írtál. Rengeteg étel van amit enni lehet a csirke rizs kombón kívül, egyáltalán nem kell ezt enni napi 4-szer. Annyi féle hús és szénhidrát van, hogy rengeteg variációt létre lehet hozni. Mellesleg ezek egészséges ételek. Maga a testépítés mint sport azonban tényleg nem az egészségről szól, de nekem mint hobbi szinten gyúrógató embernek az is fontos része és nem is eszek egyoldalúan. Természetesen a profiknak sem kötelező csak csirkéből bevinni a szükséges fehérjét és csak rizsből a szükséges szénhidrátot. Az értelmesebbje tudja is, hogy ez nem is jó és nem is csinálja így.
2016. jún. 29. 17:46
 8/16 anonim ***** válasza:

Táblázatba vannak foglalva valahol a kaják energiatartalmai.

Összeírod mire van szüksége a szervezetednek,aztán összeválogatsz a táblázatból néhány összeillő alapanyagot,amiből kaját készítesz.

Akár naponta is ehetsz új kaját. A kérdés a menyiség.

Azért csírkemell,mert abban van a legtöbb fehérje és legkevesebb zsír,az állat többi részéhez képest.

Azért Rizs,mert abban van a legtöbb szénhidrát/g,vagy vmi iylesmi.

*** ezt a csilalgos részt csak példának mondtam nemtom mennyire igaz amit állítottam.***

2016. jún. 29. 18:20
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem csak a kinezet hanem az ero is
2016. jún. 29. 18:34
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy naturál emberről beszélünk akkor igenis fontos az egészség. Általában az átlagemberek szoktak így viszonyulni vigasztalásképp a testépítéshez mint ahogy te is leírtad a kérdést. Azzal nincs semmi baj ha valaki szarrádolgozott élelmiszereket meg szalámikat (aminek jó ha 70%-a hús a többi adalékanyag meg só) eszik a nap 80%-ban(jobbik esetben). De persze a fehérjében rostokban komplex szénhidrátokban és esszenciális zsírsavakban gazdag étrendet amit a testépítők követnek azt pfúj de egészségtelen! Nekem ezt azok szokták mondani akik el vannak hízva vagy épp soványak mint az atom de azért hétvégén off-ra vágják magukat a buliba mert az menő. Nyugodtan le lehet pontozni nem vágódok tőle hanyatt.
2016. jún. 29. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!