Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha erősödök, akkor miért nem...

Ha erősödök, akkor miért nem izmosodok?

Figyelt kérdés
1 hónapja átálltam teljes test edzésre, osztottról.Azt vettem észre, hogy nem annyira "teltek" az izmaim, kisebbnek érzem magam izomban. De nagyon sokat erősödtem. Amikor osztott edzést csináltam, akkor 55kg-al nyomtam fekve, most 70kg-al.Miért van az, hogy erősödtem, de inkább kisebbnek látom magam?

2016. jún. 29. 09:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Az erő nagy részét nem az izomtömeg adja, hanem az egyes izomrostok beidegzésének időbeli szinkronizáltsága.
2016. jún. 29. 09:32
 2/9 anonim ***** válasza:
#1 és ez az androgén oldala a tesztoszteronnak, hogy egyre idegesebb.
2016. jún. 29. 09:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt eddig értem, de akkor miért vagyok kisebb mint régen?
2016. jún. 29. 09:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Azért,mert teljes test edzésnél nem nyírod ki az adott izmot 3-4-5 gyakorlattal egy edzésen,nincs direkt bedurrantva minden edzésen,és nincs "kényeztetve" annyi izolációs gyakorlattal sem. Mert ugye a teljes test edzések alapja (is) az összetettalapgyakorlatok. 1 hónap még nem nagy idő a váltásban,nezd majd meg fél év múlva pl. Én örültem neki nagyon,mikor osztottról váltottam teljesre,és erősödtem. Persze,kinek mi a fontos ugye, erő inkább,vagy a kinézet. De össze lehet hangolni a kettőt. Pl. 3-4 hónap erőnövelő blokk,teljes testes edzésekkel, majd 3-4 hónap izomnövelő blokk,osztott edzéssel,több izolációs gyakorlattal.
2016. jún. 29. 10:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Most érted el valószínű a méreteidhez képest nagyjából a maximális erőszintedet. Vagyis olyan erős vagy kb. ahogy kinézel, és nem csak testépítő edzéssel "felfújt" izmaid vannak.

Ahhoz hogy tovább növekedj, tovább kell erősitened amig lehet, aztán visszatérni az osztottra, és a testépitős technikákra ami hozza majd a tömeget megint.

2016. jún. 29. 10:36
 6/9 anonim ***** válasza:
1 hónap alatt akarsz látványos változást? ez nem a te sportod
2016. jún. 29. 12:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem 1 hónap alatt akarok változást,de zavar,hogy kisebbnek látom magam,mint 1 hónapja.
2016. jún. 29. 12:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Kevesebb glikogén. Trust me.
2016. jún. 29. 13:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Max csinálj fotókat minden edzésterv-váltás előtt, és után, akkor jobban meg tudod nézni magad, 3-4-5-6 hónap távlatából is, nyomon tudod követni a fejlődést vizuálisan is. Erőben meg ugye vagy tudsz emelni a súlyokon, vagy stagnálsz...
2016. jún. 29. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!