Hogy kell edzeni?
kezdőknek edzéstervnek ezt szoktam ajánlani:
kivitelezés meg kezdőként mindenképpen legyen szabályos, ismerkedés a gyakorlatokkal, súlyokkal, agy - izom kapcsolat kialakitás, stb, neten van egy YT channel, az a neve hogy "buff dudes" nekik van minden izomcsoportra oktató videójuk, utánozzad őket.
Már 1 éve edzek és ez az edzés tervem:
A nap
Fekvenyomás 6 sorozat
Evezés 6 sorozat
Felhúzás 5 sorozat
Mellről nyomás 5 sorozat
B nap
Mellről nyomás 4 sorozat
Fekvenyomás 6 sorozat
Evezés 5 sorozat
Guggolás 7 sorozat
Kar nap
Bicepszezés állva 5 sorozat
Bicepszezés váltott karral 4 sorozat
Szűknyomás 5 sorozat
Tricepsznyújtás 6 sorozat
Ezzel a felbontással: A-pihi-B-pihi-A-Kar-B
Minden sorozatot szinte bukásig csinálok.Amikor elérem a 8 ismétlést növelek a súlyon.2 hete kezdtem azóta fejlődtem ennyit.
Fekvenyomás 60kgx8-->65kgx6, Felhúzás 85kgx10-->96kgx5, Guggolás 65kgx8-->70kgx6, Döntött törzsű evezés 55kgx10-->65kgx8, Mellről nyomás 30kgx10-->42,5kgx6
Kb. ennyit fejlődtem. De nem tudom jól edzek-e. Így jó?
Egy év alatt fejlődtél ennyit?
Minek külön karnap? Minek nyomsz mellről azon a napon, amikor már fekvenyomás is volt? Minek csinálsz 5 sorozat felhúzást, amikor az egyik legmegterhelőbb gyakorlat?
Inkább próbáld ki az ICF-et, azt hozzáértő sportoló állította össze, nem ilyen random összedobált gyakorlatokból áll, mint ez.
A gyakorlatot nem azt mondom, hogy a legszabályosabban, de azért szabályosan hajtom végre. Negatív kicsit gyors, de nem ledobom a súlyt.Az étrendem pedig ez.Néha egy két kaját kicserélek másra. Pl. nem mindig csirke és rizs van.
1. 75g zabpehely + 25g fehérje + halolaj + 60g mandula
2. 250g Csirkemell + 100g Rizs
3. 100g Csirkemell + 100g Rizs
4. Edzés után: 25g fehérje+50g zabliszt+ 5g étk. zselatin
5. 150g Csirkemell + 100g Rizs
6. 250g Túró + 5g étkezési zselatin + halolaj
Össz.--fehérje: 225g szénhidrát: 340g zsír: 70g kalória: 2970
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!