Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Endomorf típusba tartozom...

Endomorf típusba tartozom leginkább, diétázom 3 hónapja kevés sikerrel. Mit kéne változtatnom?

Figyelt kérdés

Edzések inkább szuperszettek.

12-15 ismétlést szoktam heti 4x, kevés pihenővel.

Heti 6 aerob 40-60 perc közt.

6-7 étkezésem van, 200g fehérje 150g ch, 30-40 g zsír.

Diéta elején a súlyom 85 kg, most 80 kg. Látszik változás, de még vagy 5 kilónak le kéne mennie.

Most elkezdtem HIIT edzéseket betenni, nagyon szeretem, jobban telik az idő, nem unatkozom annyira. Most 4 aerob (120-130 közti pulzussal) és 3 HIIT (ezt is elhúzom 1 óráig, 20 perc 120 környéki pulzussal bemelegítés, majd 30 60 másodperces hiit 18x (mondanom se kell hogy majd leesek a végén a bicikliről xd) majd 10 perc levezetés 120 körüli pulzussal.

Ennyi változtatás elég, vagy még vegyek el a ch ból?

2016. jún. 4. 21:45
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Az mennyire igaz, hogy ennek a típusnak nem kell tartania a katabolizmustól? Mert ektomorf haverjaimat ha nem látom 2 hétig diéta alatt akkor úgy elfogynak izomból, hogy rájuk se ismerek, de legalább brutál szálkásak hozzám képest
2016. jún. 4. 21:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Ch-t csokkentsd le addig hogy heti 1-0,5 kilo mennyen le
2016. jún. 4. 21:53
 3/11 A kérdező kommentje:

Már így is szenvedés, hogy ilyen kevés cht eszem 😧😧😧

De mindent a formáért, 130 at bepróbálok jövőhéten 💪💪

2016. jún. 4. 21:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezt az"ennek a formanak" hagyd mert alig ha van full tiszta ekto/endo/mezo alkat full kevert mindenki szoval 100%ban nem igaz senkire egyik alkat sem
2016. jún. 4. 21:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Eszel egy nap 1800 kcal-t kb, és van heti 10 edzésed 80 kilósan ez legalább napi 1000 kcal minusz. Tömegeléskor mennyit ettél?
2016. jún. 4. 21:59
 6/11 A kérdező kommentje:

Nálam 250 g ch már bőven tömegelés

Ezért írtam, hogy LEGINKÁBB endo :D

2016. jún. 4. 22:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Hat akkor peddig jool le kellvinni a ch-t es eszel melle egy csomo zoldseget h ne legyel ehes
2016. jún. 4. 22:29
 8/11 anonim ***** válasza:

A következőket csinálhatod:

Elkezdheted ingadoztatni a ch-t. Pl első nap 200g utána 150 majd 100. Aztán kezded elölről.

Rakhatsz be plusz aerob edzést is. Van akinek jobban fekszik a több aerob mint a kalória megvonás.

Lehet már csak az is segítene önmagában ha csinálnál egy szénhidrát töltést egy-két napig. Nem fogsz vissza hízni csak kicsit felpörgeted az anyagcseréd és ha vissza állsz utána az eredeti ch-ra újra megindul a fogyás.

A 200g fehérjét pedig nyugodtan felviheted 250-re.

2016. jún. 5. 08:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Ilyen alkatok nincsenek. Ha akarjuk be lehet sorolni erőszakkal mindenkit, de semmi értelme.
2016. jún. 5. 10:39
 10/11 Krisz85 ***** válasza:

én is endomorf domináns vagyok, nekem is kínszenvedés a diéta

én úgy csinálom, hogy:

a diétám 100%-os, letisztított kaja, tehát zéró cukor, gyümölcs, pontosan kiszámolt alacsony GI ch,

ilyenkor egy nap ez megy 80 kg-ra

50 g zab

30g vitargo edzés után

30 g tejsavó reggelire

60 g tejsavó a vitaro mellé edzés utánra

fél kiló nyers zöldség

1 zacskó basmati rizs /125 g/

1 cottage cheese light, vagy sovány túró 250 g

20 g lenmagolaj

8 tojásfehérje

500 g csirkemell ,vagy pulykamell, esetleg marha vagy hal

110 g tonhalfilé konzerv

pihenőnapokon a vitargo kieső ch-ját azért be szoktam vinni, amúgy is 2x van aerob, belefér, ilyekor 100 g zab megy

heti 4 súlyzós edzés, ugyanaz mint tömegnöveléskor, nem változtatok semmit, súlyban sem, amikor nagyon esik vissza az erő /ez főleg a végén szokott lenni/

multivitamin, lcarnitin edzés előtt

glutamin, bcaa szokott menni.

7x 1 óra aerob, pihenőnapokon van hogy reggel este is nyomok 1 1 órát, így hetente 4 óra súlyzós edzés, 10 óra aerob, naponta

8 óra alvás , 5 liter, nyáron 8 liter víz megy el.

kevés stressz és idegeskedés

ha lassul a zsírvesztés, akkor egy hétig hagyom még, ha akkor is stagnál akkor egy hétre másfélszerezem a ch-bevitelt, majd újra visszaállok, hintáztatást még nem próbáltam

Zsírégetőket nem használok külön, feleslegesnek tartom, ha jó a kaja.

nem írtad mikor kezdted, hányadik hétben vagy a diétával? mindenesetre csak kitartóan kell folytatnod tovább ha majd jön az cukoréhség, vagy az íz éhség /én így hívom/ akkor bontod szépe na zsírt!

2016. jún. 5. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!