Egy edzés maximum meddig tartson?
Ezt egy cikkből szedtem ki:
"Elég sok kutatást végeztek már e témakörben, és nagyjából egybehangzó eredmények születtek. Tényként kezelhető, hogy 45 perc intenzív edzés után testünk az őt ért sokkhatásra válaszol kortizolt kezd termelni. Ez egy stresszhormon, melyet a mellékvese választ ki, és a testépítés eredményességét gátló folyamatokat indít be. Például:
Csökkenti a glükózfelvétel és felhasználás volumenjét
Csökkenti az anabolikus hatást
Növeli a fehérjelebontást, és ezzel katabolizmust (izomlebontást) indít be
Amint látható, a kortizol esküdt ellenségünk, és nagyon nem ajánlott ujjat húzni vele, mert amit felépítettünk, rövid idő alatt lerombolhatjuk, és jön az ilyenkor törvényszerű stagnálás."
Ti meg tudjátok oldani, hogy 45 perces legyen az edzésetek? Mert nekem 60percbe beletelik a bemelegítésen és az edzés utáni nyújtáson kívül, mennyire igaz ez a cikk?
Én akarva-akaratlanul is 45percet edzek általában. Sosem beszélgetek se semmi, csak edzek, zene be és kész. Mindig leedzek mindent legalább 3 gyakorlattal, 4-5 sorozattal 5-10 ismétléssel.
Ezt a parázást én kinőttem, régebben mindig izgultam, hogy izmot bontok, ha nem eszek este vagy reggel vagy csúszik egy kaja, de baromság. Pénteken kicsit túlzásba vittem az estét és szombaton a másnaposság miatt alig csúszott le vagy 50g fehérje és ugyan ennyi ch. Ma voltam edzeni és ugyan olyan jól bírtam, sőt. Nem kell f0sni, több napi kaja,kcal, makró számít, nem 2 nap alatt lesz a világ megváltva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!