Egy edzés maximum meddig tartson?
Ezt egy cikkből szedtem ki:
"Elég sok kutatást végeztek már e témakörben, és nagyjából egybehangzó eredmények születtek. Tényként kezelhető, hogy 45 perc intenzív edzés után testünk az őt ért sokkhatásra válaszol kortizolt kezd termelni. Ez egy stresszhormon, melyet a mellékvese választ ki, és a testépítés eredményességét gátló folyamatokat indít be. Például:
Csökkenti a glükózfelvétel és felhasználás volumenjét
Csökkenti az anabolikus hatást
Növeli a fehérjelebontást, és ezzel katabolizmust (izomlebontást) indít be
Amint látható, a kortizol esküdt ellenségünk, és nagyon nem ajánlott ujjat húzni vele, mert amit felépítettünk, rövid idő alatt lerombolhatjuk, és jön az ilyenkor törvényszerű stagnálás."
Ti meg tudjátok oldani, hogy 45 perces legyen az edzésetek? Mert nekem 60percbe beletelik a bemelegítésen és az edzés utáni nyújtáson kívül, mennyire igaz ez a cikk?
Én ugyanezt olvastam, csak 60 perccel.
Szerintem másfél órába férjen bele, de annyiból kilehet hozni még egy nagyobb edzést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!