Jojó effektus után el lehet tűntetni sporttal a visszajött kilókat?
Sziasztok
Januárban komoly "diétára" (értsd.:önsanyargatásra) fogtam magam és 65kg-ról lefogytam 55kg-ra majd végül 52kg-ra. Nem volt semmi energiám, folyamatosan rosszul voltam, vérszegény lettem, a vitaminhiányom az egeket verdeste stb...Egyébként is egészségügyi problémáim vannak és az orvos leszidott, hogy azonnal fejezzem be, mert az életemmel játszom, így sincsen jóformán immunrendszerem a kezelések miatt.
Elkezdtem normálisan enni (nem úgy, mint azelőtt, de lényegesen többet ettem, mint a korábbi napi 700kcal) és természetesen egy hónap alatt szépen minden vissza is jött. Úgy döntöttem, hogy nem éheztetéssel fogok lefogyni, hanem inkább életmódot váltok és elkezdek sportolni. Nem vagyok kövér (170/19/58), de a testzsírszázalékom eléggé magas és szeretnék formásabb, fittebb lenni.
Elkezdtem spinning edzésre járni 2.5 hete és mára már nagyon jól megy. Emellett beszereztem itthonra egy kézi súlyzót is.
Azért fordulok hozzátok, mert nem szeretnék ugyanabba a hibába esni, mint korábban. Tudnátok olyan tanácsoat adni például étkezés terén, amik nem kerülnek lényeges pluszköltségekbe és segíthetnek az életmódom rendbetételében?
Emellett (futáson kívül, az számomra nem ajánlott egyéb gondok miatt) bármilyen itthon elvégezhető sportolási lehetőséget meghallgatok.
Reggelire egyél zabpelyhet natúr joghurtal vagy kefírrel.
Vacsorára meg teljes kiörlésű kenyeres szendvicset.
Ebédre pedig rizs vagy krumpli hússal.
Ami jó még: tojás, túró.
ne hallgass az utolsóra :DD akkor inkább:
----------------------------------------------------------------------------------------------------
bármilyen gyülölcs(ök)
zab
tojás / light túró / felvágott / cottage / turmix
zöld tea + viz
----------------------------------------------------------------------------------------------------
rizs / tészta / barna kenyér / abonetti / pufirizs / édesburgonya
csirke / tojás / marha / felvágott / tonhal / pulyka / bab / borsó / lencse
vegyes saláta vagy bármileyn zöldségek + pár szem olajos magvak, pl mogyoró vagy kesudió
citromos viz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
bármilyen gyülölcs(ök) + pár szem olajos magvak, pl mogyoró vagy kesudió
rizs / tészta / barna kenyér / abonetti / pufirizs / zab / édesburgonya
csirke / tojás / marha / felvágott / tonhal / pulyka / bab / borsó / lencse
zöldtea / viz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
light túró / csirke / tojásfehérje / pulyka / felvágott / tonhal / cottage
vegyes saláta vagy bármileyn zöldségek
citromos viz
Szendvicset? :)
Heroldra hallgass kérdező.
Szendvics, sem rossz például, ha csirkemell filé van benne. Napközben elmegy, ha nem tudsz nekiülni a rizs+csirkének.
Nem kötekedésből írtam, nem is tudom milyen szendvicsre gondolt pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!