Lemaradt váll és tricepsz. Hogyan próbálkozzak?
kb 1 éve edzem és most kezdenek előjönni a hátrányosságaim. A vállam lapos a karom pedig a testemhez képest kicsi(igaz magas vagyok és elég hosszúak a kezeim) a bicepszemmel szerintem nincs gond de a tricepszet jó lenne feljebb hozni.
A váll edzésem:
-oldalemelés x4
-mellről/vállról nyomás x4
-oldalemelés döntött törzzsel x4
Utolsó sorozatot vetkőzőbe mindegyik gyakorlatnál.
Tricepsz:
-Tolódzkodás x4
-Homlokhoz engedés(egyenes padon) x4
-Tricepsz nyújtás csigán x4
Mind a két izomcsoportnál 12-8 ism. végzek. Vigyem feljebb a súlyokat és csináljak kevesebb ismétlést? Vagy edzem sűrűbben?(jelenleg 6 nap telik el két váll,tricepsz edzés közt.)
Ha úgy érzed megragadtál akkor variáld az edzésed. Először is nem csak ez a 3-3 gyakorlat létezik vállra és trinyóra...
Ha variálod és úgy sincs javulás pár hónap alatt akkor meg emeld a súlyt.
Én pl. felváltva szoktam A héten nagy súllyal kis ismétlésszámot (pl. mindenből 6-okat), míg B héten piramist.
A hosszú kar amúgy nem előnyös a karméretre (látszatra), sose lesz olyan karod, mint a 160 centi / 100 kiló törpehörcsögöknek kinézetre. Akkor sem ha erősebb vagy és a fizikai izomtömeg nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!