Ez az étrend szerintetek jó lehet? Nem túl kevés a szénhidrát, kalória ha heti 3-4 edzés is társul hozzá?
Egy ismert oldal mintaétrendje alapján készült, ami nőknek szól. :) 65 kilós nő, kb. 3-4 kilót szeretnék fogyni, de igazából inkább a centik érdekelnek, hogy feszesedjek has- csípő- comb tájékon :).
Étrend: szénhidrát 117 g, 34%, 1,8 g / ttömeg kiló
fehérje 146 g, 54% 2,2 g / ttömeg kg
zsír (ez becsléssel)33g, 12% 0,5 g / ttömeg kiló.
A szénhidrátot 3 napon belül ingáztatni kell, első nap több harmadik napra közel a felére csökken. Ennek nem tudom egyáltalán van-e értelme. Kalóriában nekem olyan 1400 körül jön ki. Heti három x 1 óra súlyzós edzés (10 perces bemelegítéssel ennyi kb.) + 2x30 perc intervall mellett kevésnek érzem, mintha kevés lenne az energiám. (Éppen ezért csaltam is már fehérje szelettel edzés előtt, hogy jobban menjen.) Még csak egy hete kezdtem a diétát, sportoltam előtte is, de össze-vissza ettem.
Próbálom magamnak átszámolgatni, de pontosan nem tudom, hogyan változtassak rajta, hogy utána ne legyen túl sok.
Köszi, ha valaki vette a fáradságot, és végigolvasta, még jobban köszi, ha segít is! :)
Köszönöm a hasznos tanácsot!
Az edzésterv, amit követek a fenékformálásra fókuszál kb. 2 hónapig szeretném csinálni, hétfő intervall, kedd comb nap, szerda pihenőnap, csütörtök felsőtest nap, péntek fenék nap, szombat pihenőnap, vasárnap intervall (vagy pihenőnap, ha a felsőtest után megcsinálom az intervall-t is).
Nem túl rég óta csinálom a súlyzós edzéseket, előtte kb. 1,5-2 hónapig volt egy teljes test nap, egy felső test és egy alsó test plusz ugyanúgy két intervall, de a kajára egyáltalán nem figyeltem, így valóban nem volt sok értelme, bár erősödtem tőle...
Most mindent beleadok a kajás részbe, és szeretném inkább életmódváltásként felfogni. :)
Utána is folytatni szeretném, csak arra gondoltam, hogy esetleg módosítok rajta személyi edző segítségével, vagy legalább cserélgetek gyakorlatokat, hogy ne váljon unalmassá. De az is lehet, hogy legalább nyár végéig ez marad, és utána íratok edzéstervet az alapján, ahogy haladok.
Tudom, hogy sok idő a változás, főleg, hogy már nem huszonéves vagyok, elmúltam 32, de igyekszem mindent beleadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!