Fogyókúra után sportolással tudok alakot formálni anélkül, hogy híznék?
Sziasztok.
18 éves lány vagyok, 170cm és jelenleg 56-57kg körül mozgok. Egy héttel ezelőtt még 52kg voltam, mivel dragsztikusan (500-900kcal) fogyókúráztam.
Most elkezdtem megemelni az adagjaimat (1300-1400kcal) és járok edzőterembe. Jelenleg időhiány miatt csak spinning órákra járok (heti 3x1), de tervben van egyéb edzés is (futópad stb...). Szeretnék nyár végére jó alakot elérni, ha már így a nyárra nem jött össze. Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
1.: Ami most feljött, az mind zsír és valószínűleg hosszú idő lesz, mire újra leadom?
2.: 3 hónap intenzív spinning 1400kcal mellett fog mutatni bármilyen változást?
3.: Sportolós napokon elegendő 100-110 gramm fehérje (fehérjeporral, sajttal, túróval és tojásfehérjével viszem be általában).
4.: Mi az amire oda kell figyelnem, ha tartósan szeretnék a fitnessben eredményeket elérni?
Igen, igen, rájöttem, hogy nem volt a legmegfelelőbb dolog, ráadásul a szervezetem is teljesen felmondta miatta a szolgálatot. Igazából nem szeretnék túl izmos lenni vagy valami, csak egy átlagos alakot szeretnék (formás lábak, lapos has). Tehát azt, hogy látsszony, hogy foglalkozom a testemmel és van egy alapvető fittségem.
Remélem, hogy inkább víz jött fel, mert korábban napi kb. fél liter folyadékot ittam és az is tej volt. Most megiszok 2l folyadékot egy nap +1.5l ha megyek edzésre is.
Tehát ha leeszem a BMR+100-at (+ ha sportolok akkor hozzájön), akkor egy idő után megáll ez a hízás és elkezdek újra fogyni? Igazából attól tartok, hogy visszajön az a 12kg, amit fél év alatt kínkeservesen leadtam.
A 3l folyadék meglesz, főleg teát iszok cukor nélkül vagy citromos vizet edzés alatt. A sima vizet pedig inkább este szoktam.
A napi 8 óra alvás pedig jelen pillanatban nem lehetséges a vizsgaidőszak miatt, de rajta vagyok az ügyön :)
Sulyzózni nem tudom, hogy hogyan tudnék, mert a vállam eddig 5x volt műtve és elméletileg nem terhelhetem le. A térdem 2x volt műtve, így a futás sem ajánlott (bár én azért csinálom addig, amíg nem fáj), viszont a spinninget kifejezetten ajánlotta a doki a combizomzat miatt. Esetleg van más, ami a súlyzót helyettesítené és nem terhelné le túlzottan a vállat? Gondolom így hülyeségnek hangzik, de a szalagjaimnak épeknek kell maradniuk, mert elég instabilak jelenleg is.
Még az lenne a kérdésem, hogy lassan elfogy a fehérjeporom és mit ajánlasz, melyik márkát? Igazából nekem a fehérjepor fontos, mert nem mindig tudom bevinni a megfelelő fehérjemennyiséget, bármennyire is igyekszem.
A koplalásomnak az az egy előnye volt, hogy az életmódváltás sikerült. Nem eszek lisztet (gluténérzékeny vagyok mellesleg), krumplit és a cukrot energiamentes édesítővel helyettesítem.
Ha nassolni akarok, akkor megeszek 15-20g diót, vagy egy sovány natúr joghurtot zsírcsökkentett kakaóval és édesítővel. Nem igazán szoktam nassolni. Krumplit és banánt sem eszek, na meg rizst sem. Köretnek párolt zöldséget vagy salátát szoktam enni.
Ezért is nem értem, hogy miért jött fel egy hét alatt 5kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!