Létezik, hogy ennyi kalóriát égettem el?
Figyelt kérdés
Itt a jóidő, ilyenkor kb 2-3 hetente megyünk hétvégén pár ismerősömmel hosszabb biciklitúrákra, ez azt jelenti, hogy ilyenkor tekerünk kb 60-70km-t, kajálunk egy jót beszélgetünk, majd 1-2 óra múlva vissza jövünk. Olyan 26-28 km/h körüli tempót szoktunk tekerni. 170/70 kiló vagyok 15% körüli tzsvel, beütöttem 1 kalkulátorba és azt írta, hogy kb egy ilyen 130-140 km tekerés 5500 körüli kcal-t éget az alapanyagcserével együtt. Ez lehetséges? Én sokallom kicsit, bár tény, hogy 5-6 óra sportról van szó.2016. máj. 7. 19:05
1/1 anonim válasza:
Először is kérdés, mennyi az alapanyagcseréd...
Másodszor: én valamivel nehezebb vagyok, és csak 20 km/h átlagsebesség az, amit hosszú távon tartani tudok (tehát a sebesség miatt kevesebbet égetek, de a túlsúly miatt többet, szóval kb. ugyanannyi lehet...), én 4,5 km-enként égetek kb. 100 kcalt. És minél többet tekersz egyhuzamban, ez nő.
Én Runtasticot használok (mobil app), egy ilyen távon kb. 3 ezer kcalt égetek pluszban.
Ilyenkor arra figyelj, hogy az izmaid védelmében indulás előtt egy órával kaja, útközben müzli szelet, félúton kaja, a végén kaja. És minden étkezésed fehérjedús legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!