Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szükségem lehet külön Omega3...

Szükségem lehet külön Omega3 pótlásra, ha heti kétszer eszem halat?

Figyelt kérdés

Ezekre épül az étrendem:

Zabpehely, tojás(napi3), rizs/teljes kiőrlésű kenyér, sovány húsok(hozzáadott zsiradék nélkül sütöm ki), hal(heti 2x), zöldségek, multivitamin. Tej csak egy nagyon kicsi megy a reggeli kávéba.

Ezeket figyelembe véve szükséges az Omega 3, és a 6 pótlása?

2016. máj. 1. 08:40
 1/10 Krisz85 ***** válasza:

igen, gondoskodni kell az elágazó szénlácú zsírsavak beviteléről a többi napon is, én úgy szoktam, pedig mindennap megy egy tonhal konzerv este, hogy 5 g lenmag 5 g tökmagolaj 5 g halolaj kapszula,

így a telítetlen zsír sokkal több mint a telített lévén az összes többi étkezésem zsírszegény, sovány hús , párolt zöldség stb,

erre kell törekedni, nyilván ha egy napon át vadlazacot eszel akkor más a szisztéma.

2016. máj. 1. 09:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek jobb lenne mindennap.

Nem feltétlenül kell halat, jók azok az olajok is.

Annyi, hogy szerintem az első által leírt mennyiség túlzás azért.

2016. máj. 1. 09:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy eleve mennyit szándékozol bevinni. Nekem a heti kettő kevés lenne, mert én napi 20 grammot viszek be.
2016. máj. 1. 09:59
 4/10 A kérdező kommentje:

Arnold, 20 g halat eszel naponta?

Szerintem kipróbálom a halolajat, az előírt mennyiségben.

Az Omega 6-ot nem kell külön bevinni?

2016. máj. 1. 10:30
 5/10 anonim ***** válasza:
20 g Omega 3-at.
2016. máj. 1. 10:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Az nem sok egy kicsit? 1-2 grammot szoktak ajánlani.
2016. máj. 1. 11:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Az omega3 és -6 esszenciálisak, mindkettőt kell bevinni. Az előttem írt lenmag- és tökmagolag párosítás erre nagyon jó. A halolaj nem létfontosságú, de nem árt pár gramm.
2016. máj. 1. 12:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Persze utolsó,az omega 3 annyira nem fontos,hogy gyakorlatilag a halevésnek és az omega 3nak köszönhető,hogy az előemberből homo sapiens fejlődött.Az omega 6 pedig inkább káros nagy mennyiségben mint hasznos.A napraforgó olaj tiszta omega 6 és az egyik legkártékonyabb tápanyag.Ezért omega 6ot nem kell külön bevinni.
2016. máj. 1. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Bírom az ilyen balf aszokat, mint az előttem szóló.

Sajnos te hiába eszed kilószámra, az agyad homo erectus szinten van.

Mielőtt vinnyognál, olvasd el újra a hozzászólását annak, akit kritizáltál.

Talán leesik.

2016. máj. 1. 14:27
 10/10 Krisz85 ***** válasza:
nem tulzás az!, ha valakinek rossz az inzulin érzékenysége, tehát hasra hízok akkor biztosan az, na nekik kifejezetten jobb az alacsonyabb ch és magasabb telítetlen zsír bevitel, de én lepucolt teljesen tiszta /hús sütése zsír nélkül kontaktgrillben / dita mellet gondolom ezt a menyiséget, ha sok rossz zsírt is beviszel / anyú főztje, büfé, kínai, meki stb, akkor nyilván felesleges /
2016. máj. 2. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!