Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Érdemes kombinálni a súlyzós...

Érdemes kombinálni a súlyzós edzést saját testsúlyossal?

Figyelt kérdés

Így szokott kinézni az edzésem:

Bicepsz: húzódzkodás, bicepsz ülve, bicepsz állva

Mell: tolódzkodás, fekvőtámasz, tárogatás

Váll: előreemelés, oldalemelés, pike fekvőtámasz

Hát: húzódzkodás, egykezes evezés, invertált evezés, törzsemelés

Láb: guggolás súllyal, kitörés súllyal, "ugrálós" guggolás, vádli súllyal

Tricepsz: "gyémánt" fekvőtámasz, tricepsz fej felett, tolódzkodás

2016. ápr. 23. 13:55
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Ez oké. De ha valaki maximálisan fejlődni szeretne, a lehető legnagyobb és legerősebb akar lenni, akkor értelmetlen dolog ilyeneket csinálnia. Nem volt arról szó, hogy a kérdező el van havazva, és majd' beledöglik az edzésbe a munka mellett.
2016. ápr. 24. 18:29
 22/37 anonim ***** válasza:

Az igaz, akkor viszont ha erőre megy akkor menni kéne erőemelni, és nem kéne izolálni.

Akkor írja le a kérdező, hogy pontosan mit is szeretne elérni. Ha sportosabb akar lenni érdemes keverni. Ha minél izmosabb akar lenni, akkor mehet az izolálás, de ott nem lesz durva erő növekedés, ha erőt akar menjen az erőemelés, ott viszont az izom növekedés nem lesz annyira durva, de cserébe sokkal erősebb lesz.

2016. ápr. 24. 18:57
 23/37 snake priskin ***** válasza:
Talán azért te kis gyökér mert nekem a pihenő nap = 12 óra álló munkával. Olyan soha nincs kb., hogy tényleg csak pihenek. Én igazábál szoktam fekvenyomni, nem 40kgmal 20 ismétleseker bohóckodni. Felőlem fekvőzzél de számomra rohadtul semmi értelme ilyenekkel szórakozni.
2016. ápr. 24. 19:09
 24/37 anonim ***** válasza:
"Te kis gyökér" :DDDD Mr. Terminátor :D
2016. ápr. 24. 19:19
 25/37 snake priskin ***** válasza:
Nem vagyok terminátor, de mostanában itt 80%-ban 16 éves kis férgek, meg unatkozó háziasszonyok osztják az észt a testépítésről. Rohadt szánalmas.
2016. ápr. 24. 19:21
 26/37 anonim ***** válasza:
22-es, szerintem te még az életben nem próbáltad komolyabban csinálni ezt a sportot, mert durván nem vágod a dolgokat.
2016. ápr. 24. 19:26
 27/37 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a testépítés tömegsport lett, és sokan ide teszik fel a kérdést, közben nem feltétlen azt csinálják. Sokan a súlyzós edzést összekötik a testépítéssel, miközben ez nagyon sokrétű, ezért is válaszoltam azt amit. Ezt inkább funkcionális edzésre értettem, mint konkrét testépítésre. Egyébként meg mi pl erőemelésben is fekvőztünk, csak kell pár 20-as tárcsa a hátra.
2016. ápr. 24. 19:26
 28/37 anonim ***** válasza:
Akkor viszont kérlek írd le, hogy a 22-es válaszban pontosan mi az ami nem állja meg a helyét.
2016. ápr. 24. 19:29
 29/37 snake priskin ***** válasza:

"..ha erőt akar, menjen az erőemelés, ott viszont az izom növekedés nem lesz annyira durva."

Már itt önmagában egy iszonyatos baromságot írtál szerintes az izoláció hozza az izmot, az összetett gyakorlat meg az erőt. Ha fogsz két naturált, az egyik kizárólag csak fekvenyomással, guggolással és felhúzással edzhet, a másik pedig bármilyen izolációs gyakorlattal, akkor egyértelmű, hogy az első lesz az izmosabb is, nem csak az erősebb. Naturálban egy bizonyos szint után nem lehetsz izmosabb, ha az erődet nem növeled, ezért is papoljuk állandóam, hogy az alap/összetett gyakorlatokra kell fektetni a hangsúlyt.

2016. ápr. 24. 19:38
 30/37 snake priskin ***** válasza:
Az a gond, hogy te abból indultál ki, hogy a telekoxolt testépitők szétizolálgatják magukat és izmosabbnak néznek ki mint erőemelő aki meg full fedett és kb. semmit se izolál, de ez csak megint egy hibás következtetés. Meg nem az élsportból kell megintcsak kiindulni
2016. ápr. 24. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!