Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért vagyok ektomorfként is...

Miért vagyok ektomorfként is könnyen zsírosodó?

Figyelt kérdés
Pedig nincs nagyon magasan a ch-m, csak napi 6g/tskg, ha ez alá viszem akkor már nem fejlődök. A gond az hogy 1 és fél év tömegelés alatt zsír az jött rám dögivel, izom pedig alig. 2 hónapja megpróbáltam egy diétát, de abba is hagytam, mert izomból kezdtem el fogyni, zsír meg mintha még jött is volna fel rám. (Kiszámolt diéta volt, próbáltam tartani a napi 2g/tskg fehérjét, és a napi 3g/tskg ch-t is.) Lehet, hogy nem nekem találták ki a testépítést, vagy ilyen rossz genetikából is ki lehet hozni valmi jót, csak több idő kell? (elnézést ha nyafogósra sikerült, de nem tudom, hogy mitévő legyek)

2016. ápr. 17. 13:43
1 2
 11/20 Olaf88 ***** válasza:

Aha, szóval ha edzel, akkor azt a plusz fehérjét mind beépíti magába a kis tásted. Na, akkor egy kis logika.

Tételezzük fel, hogy a szervezetednek alapjáraton, edzés nélkül 1g/tskg fehérje kell. (amúgy jóval kevesebb, de most az egyszerűség kedvéért induljunk ki ennyiből).

Egy 80 kilós embernél 3g/tskg fehérje az 240g, ebből 80g elmegy az alap szükségletedre, a maradék 160-at pedig a logikád szerint a szervezeted izommá kéne, hogy alakítsa, ha keményen edzel. Ha ez igaz, így kevesebb mint egy hét alatt 1kg zsírmentes izomtömeget kéne felszedned. Neked összejött?

2016. ápr. 19. 19:33
 12/20 Krisz85 ***** válasza:

igen, persze mert sejtszinten amúgy csak az izomnak kell fehérje ugye? ez összejött? kicsit olvass utána az emberi test működésének és rájössz

1 g nál is kevesebb, persze egy könyvtáros nő szükséglete is kb ez, aki keményen edz heti többször annak több fehérjére van szüksége

ajánlom figyelmedbe Kozaróczy Tibor értekezéseit a témában, meg fogsz lepődni.

2016. ápr. 19. 20:27
 13/20 Krisz85 ***** válasza:

de tudod mit egy kis cikk a Bunny edző válaszolból a témában:

[link]

2016. ápr. 19. 20:31
 14/20 Krisz85 ***** válasza:
2016. ápr. 19. 20:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Amúgy az én válaszomat is észrevetted, vagy csak a hóemberrel vitatkozol. Egyébként nem ertem miért linkelted a bunnys dolgot, mert ő is neked mond ellent, azt írja hogy naturálban egyszerű pazarlás 3g fehérje és képtelen vagy beépíteni. Egy naturálnak elég a kb 2g ha nem elég a kalória a ch-t növeljük, illetve a telíterlen zsírt. A többi csak bro science amit magyarázol.
2016. ápr. 19. 21:41
 16/20 Olaf88 ***** válasza:

Persze, nem csak az izomnak kell fehérje, ahogy a válaszomban is leírtam. Abban, amit úgy látszik ba.sztál elolvasni. :D

Ha nem csak egy drogos nyúl véleménye, hanem a tudomány is érdekel, akkor tessék itt egy könyv a témában: [link]

Ebben kb. az összes tudományos kutatás össze van gyűjtve. Ott vannak a végén a referenciák, nyálazd át azokat, ha nem hiszel holmi könyvnek.

2016. ápr. 20. 19:28
 17/20 Krisz85 ***** válasza:

monty, akkor olvasd újra, mert nem sikerült:

"Leírom még egyszer az óvodásoknak: tömegelés 2g (időszakosan max. 3), diéta 3g. Többet felesleges bevinni, pénzkidobás, nem tudod felhasználni, csak plusz kalória, szénhidrátként használódik fel, "

hopp ott van diéta 3 g, akkor miért is mond ellent?

én azt állítom, hogy a 2 g diétában kevés, és inkább 3 kéne, nem azt hogy ész nélkül lehet emelni a végtelenségig, mondjuk 6 g-ra az felesleges és szétvágja a veséded, de a 3 g-al semmi baj nincsen! ezt állítom én is.

olaf:

a drogosnyúl kicsit ért a témához szerintem, több testépítőt ismer mint mi valaha fogunk, szóval nem biztos, hogy le kéne szólni,

de nyugodtan higgyünk csak a dohányzó káposztalevessel diétázó /sajnos van orvos a családban, aki így diétázik/ fűvező orvosoknak.......és a "hiteles" tanulmányaiknak is persze,

én is olvastam régen tanulmányokat, egyvalamire azért rájöttem, egyik sem volt rám igaz, pl amikor bringáztam és egyél 5-10 g ch/t per nap,ha be is vittem pl minőségből hiába edzettem heti 14 -16 órát így is híztam mind az állat, mindenki másképp működik, ez a jó ebben ami valakinek működik, másnak nem

pl nekem nincs bajom azzal ha valaki 2 g al is tud diétázni, azt tudom hogy én 2 vel izmot vesztek, és nem marad meg a tömeg, illetve diétában nem mehetek feljebb 150 g nál, és lejebb sem mint 50 g

ki kell tapasztalni gyerekek

2016. ápr. 21. 07:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Azt írja időszakosan maximum. Az nem azt jelenti, hogy folyamatosan te 3g-okat zabálsz.
2016. ápr. 21. 07:59
 19/20 Olaf88 ***** válasza:

Hűha, komoly érvelést rittyentettél ide. A saját tapasztalat és Drugs Bunny véleménye számodra többet ér, mint a téma szakemberei által végzett kutatások. A vicc, hogy a kutatás is saját tapasztalat, csak épp nem egy emberé, hanem több száz, esetleg ezeré, szakszerűen összegyűjtve, és kielemezve. Olyan emberek által kielemezve, akik nem azért hitelesek, mert "sok testépítőt ismernek", hanem mert tényleg kompetensek a témában. Sehol nincsenek cigiző, káposztaevő orvosok a képben.

Nem működtek nálad azok, amiket a tanulmányokban olvastál. Nem lehet, hogy inkább te csináltad szarul?Teljesen jó példa a biciklis dolog. Oké, hogy beviszel 10g ch-t, de a többi makró hogy áll? Az nem esett le, hogy általában ezt a módszert csont sovány vegánok alkalmazzák, akiknek a zsír és fehérjebevitelük összesen éri el az össz kcal bevitel 10%-át? Ha te pl. mellette ettél bármilyen húst, tojást, tejterméket, olajos magvat, vagy hasonlót, akkor ezért híztál, nem a ch. bevitel miatt. Márpedig kétlem, hogy a vegánsággal kísérleteztél volna.

Ez a téma itt bővebben ki van fejtve: [link]

Ugyanez a helyzet a fehérjés dologgal is. Nem a fehérjetöbblettől nősz, hanem a kalóriatöblettől, amit a plusz fehérjével bevittél. Ezt viszont bevihetted volna mással is, kevesebb fehérjebevitel mellett, és ugyanúgy nőttél volna. Erre viszont magadtól nem jössz rá, erre vannak a kutatások. Fckn science.

"azt tudom hogy én 2 vel izmot vesztek"

"ki kell tapasztalni gyerekek"

Ez pedig semmi másról nem árulkodik, kizárólag tudatlanságról.

2016. ápr. 21. 21:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Egyet értek.
2016. ápr. 21. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!