Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért ilyen gyenge a szorításom?

Miért ilyen gyenge a szorításom?

Figyelt kérdés
A felhúzás maxom 180 körül van.Bicepszben egykezesekkel 26 kilóval,kétkezessel 55 kg-val bicepszezek.De van egy gyerek,kézfogásnál úgy megszorítja a kezemet,egyszerűen nem tudok mit csinálni.Én nem tudom úgy megszorítani,hogy neki fájjon,ő meg szétroppantja a kezem.Pedig nem is edz.De másét se nagyon tudnm megszorítani.A sulis mérésen 47 volt a szorítóerőm.

2016. ápr. 14. 17:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Felhúzáshoz ne gurtnizz.
2016. ápr. 14. 17:47
 2/10 anonim ***** válasza:
húzódzkodás. attól bizonyisten erős fogásod lesz :D meg alkarra is eddz ha kell
2016. ápr. 14. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:

180-as felhúzásnál a húzódzkodás biztosan sokat jelent.

Van ilyen, nagyobb kezet nehezebb megszorítani.

Kötélre hányszor mászol fel?

2016. ápr. 14. 18:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Pö csméregetés nem volt még?

Amúgy meg honnan tudod hogy neki fáj e?

2016. ápr. 14. 18:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Mint mindenben, itt is genetika az első. Valaki 15 évesen 100 kg-mal húz fel és nem azért mert napi 5x eszik csirke-rizst. Más annyival erőlködik évek múlva is, mert annyira fos hozzá az adottsága. Valaki másnaposan, tanulás nélkül 5-ösre írja a matek érettségit, valaki mert vért pisál a 3-ért. Mások vagyunk. Valakinek jó szorító ereje van, lehet sokat végez fizikai munkát.
2016. ápr. 14. 19:04
 6/10 anonim ***** válasza:

3. ha gurtnival húz fel akkor nem kell valami bivaly erős szorítás a 180kg-hoz

Egyébként meg a húzódzkodón gyakorolhatsz,először próbáld 2 kézzel tartani 1 percig megad lógva,aztán 1 kézzel 1 percig,aztán ha ez is megy akkor dobj át egy törölközőt rajta,fogd meg a 2 végét és azon lógj 1 percig (ez már elég emberes feladat) és ha ezt is bírod akkor 1 kézzel fogd meg a törölközőt és úgy lógj 1 percig ha ez megy akkor garantálom hogy iszonyat erős szorításod lesz

nekem 70kg a szorításom az erősebbik kezemmel és nem bírom magam megtartani a 95kg-omat 1 kézzel a törölközős változatba

2016. ápr. 14. 19:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Használsz-e gurtnit?

47-es szorítóerő ne haragudj, de vicc. Én is ennyit szorítottam úgy, hogy nem is edzettem. Az is érdekes, hogy a kondis spanomnak is csak 50 lett. Ez lehet genetika is, van akinek alapból jó szorítása van. Szerintem rá kellene menni az alkarra, de nem csuklóbehúzásokat csinálni, hanem rúdra, kötélre mászni és eljutni egy olyan szintre, hogy láb nélkül menjen. Húzódzkodni is úgy érdemes ebből a célból, hogy átdobsz egy erős törülközőt a rúdon és azt fogva húzod fel magad. Meg keress rá a Wrist Roller nevű eszközre, otthon is elkészíthető. Egyébként nincs gond a gurtnival, de ha külön akarod erősíteni a fogást, akkor ne használd. Hátedzésen mehet persze.

2016. ápr. 14. 21:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem gurtnival húzok fel.Van a teremben vékony szivacs,azzal fogom meg a rudat.Kb.mint ha kesztyűvel csinálnám.A huzódzkodást +10 kilós súllyal csinálom.Tehát kötök magamra 10 kilót és úgy.
2016. ápr. 15. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Én így nem hiszem el hogy 45kg a maximum amit tudsz szorítani,180kg-os felhúzáshoz márpedig kell szorítási erő,főleg ha súllyal húzódzkodsz,biztos mindent kiadtál magadból amikor az a 47kg-os érték kijött?
2016. ápr. 15. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor valami más baj volt.
2016. ápr. 16. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!