Hogyan erősítsem gyenge bicepszemet?
(újra)kezdő "testépítőtanonc" vagyok. Mondhatni a nulláról kezdem újra. Évekkel ezelőtt már sportoltam ezen a területen,ám azóta gyenge és kövér lettem...
Van egy problémám,ami régen is jelen volt és nem tudtam átlendülni rajta:
A bicepszezésnél feladja a karom...egyszerűen a felfelé húzásnál egy idő után már az ív közepén megáll a karom és feljebb nem bírom emelni,csak max tartani. Mivel kezdő vagyok,ez már a rúddal megtörténik... régen is így volt,sőt nagyon lassan is nőtt.
Próbáljam tovább a rúddal és a kis szabad-súlyokkal apránként, türelmesen feljebb tornázni az ismétlésszámot?
Köszönöm a segítséget!
25/F
Bicepsznél nekem soknak tűnik a 20, de kinek mi jön be.
Milyen nehéz az a rúd, hogy nem megy?
De akkor fogj egy elég könnyű kézi súlyzót (én egyelőre mindig duplán csinálom, milyen lenne már nekikészülni, akár nekitámasztani a karom a lábamnak s felemelni a bébisúlyt... de kinek mi jön be, újfent), amivel képes vagy azért egypár (min. 6) ismétlésre. S majd növeld a súlyt. Ez nekem elég evidens, mégis hogyan lehetne másképp?
Újrakezdőnek jó, a régi, bár azóta elvesztett izommennyiséget könnyebb visszaépíteni, mint újakat összehozni...
Nyugodtan iktathatsz be gépes gyakot is, sőt, olyat is csinálhatsz akár gépen is, mint a 21-ezés. Külön is adsz neki terhelést minden mozgástartományban. Amíg nem megy rúddal, csigán is csinálhatod. Valamint csinálj kalapács bicepszet is kézi súlyzóval.
Nem vagyunk egyformák, húzódszkodni se tud a terembe járók 80%-a egyből, én se tudtam, amíg nem ment, csigán húztam le "helyette". Idő kell neki.
Hát az biztos,hogy felhúzni még egy darabig nem fogom tudni magam...:) 95 kg vagyok. Ám fura,hogy az izomlázam mindig 3. napra jön ki nagyon.
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!