Hogyan ERŐSÍTSEM a CSUKLÓM? Nem a csuklóm vastagítása, hanem erősítése a cél! Milyen gyakorlatokat csináljak?
Alkart kéne erősítened elsődlegesen, nem a csuklót.
hát jósok baromságot írtak itt össze.
Előszöris, az alkar erősítő gyakorlatok amit a konditeremben csinálsz, szart sem érnek. azok az alkarizmot edzik, annak meg nemsok köze van a csuklód erejéhez.
Kolis koromban rengeteget gyúrtam,alkarra is, meg is látszott rendesen. viszont a szobatársam mindig lenyomott szkanderben. Kaptam is a zrikát, milyen izmos, mégis szarul szkanderozik, blablabla.
Aztán véget ért a kolis élet, az ingyen edzőterem, a sok buz1terem meg nem jött be, ugyhogy vettem magamnak otthonra kettlebelleket. Na azokkal faszán lehet edzeni. az első tapasztalatom az volt, hogy hiába tudok vállból nyomni 40 kiló felett, bellel a 32 is kihívás, mert nagyobb a mozgástartomány, és mivel a bell súlypontja a tartó kéz tenyerének mögött van, folyamatosan terheli a csuklót. Aztán szépen lassan hozzáerősödtem a bellekhez, pár hónap után már simán tartottam a negyvenkilós bellemet is.
Összeverődtünk a régi kolis bandával egy sörözésre. Persze ott volt a régi szobatársan is. tudtam, hogy nem úszhatom meg a szkanderpárbajt. Mondtam is neki, hogy oké, gyerünk, essünk túl rajta gyorsan. És tényleg gyorsan túlestünk rajta, mert mintha egy kisgyerekkel szkanderoztam volna. Máig emlékszem a döbbent tekintetére, mert azelött sohasem nyomtam le.
Szóval kettlebell. és lehetőleg nagyobbacska. 32-es. de inkább negyvenes. jó sok military press, push press, meg TGU.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!