Két váll edzés, így járható?
Figyelt kérdés
Igazából váll-kar edzést tervezek kétszer egy héten, mert ez a két testrészem nagyon le van maradva a többihez képest. A program a következő: hétfőn megedzem a vállamat 12 sorozattal, 3 különböző gyakorlattal, 5 sorozat csuklya. Aztán SZuperszettben: 6 sorozat bicepsz, 7 sorozat tricepsz, 2-2 különböző gyakorlattal. A következő edzés pénteken lenne ahol kb. 8 sorozat menne vállra, olyan gyakorlatokból amik nem voltak a hétfői edzésen, csuklya 4-5 sorozat, és karra menne most a több munka 8 sorozat bicepsz, 9(talán 10) sorozat tricepsz. Tehát az elv az lenne hogy először nehéz váll, könnyű kar, majd a második edzésen könnyebb váll, nehezebb kar. Működhet ez így, nem lesz túledzés? Ezen kívül egy mell-hát edzés, és egy láb lenne a két edzés között.2016. ápr. 13. 13:03
1/9 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem hogy az rendben van hogy egy ilyen edzést kb. 65 perc alatt sikerül megcsinálni? Mert mindenhol azt írják hogy a 45 perc a jó. De ennyi nekem nem fér bele annyi időbe. Még úgy is hogy 40 mp egy szünet és szuperszetteket alkalmazok a gyakorlatok 3/4-ben
2016. ápr. 13. 13:08
2/9 clint válasza:
Mehet de akkor egy edzésen max négy gyakorlatot csinálj 3-4 sorozattal. De ha 65 percet edzel kevés szünettel akkor valószinüleg amiatt nem fejlődsz.
3/9 A kérdező kommentje:
Nem edzettem eddig így most próbálom ki először
2016. ápr. 13. 17:33
4/9 A kérdező kommentje:
De ez a 30 sorozat 4 izomcsopirtra túl sok egy edzésen?
2016. ápr. 13. 17:35
5/9 clint válasza:
3-4 ismétlés és max négy gyakorlat. Ha szabályosan csinálsz mindent, bőven leedzed az adott testrészt... Affeledt túledzés.
6/9 A kérdező kommentje:
20 sorozat vállra akkor nagyon sok? Akkor is ha csak erre a testrészre edzek ennyit? Mondjuk egy hónapig? Viszont ezért vettem vissza a mell és hát edzésemből, hogy a váll tudjon jobban fejlődni, és ne legyen annyira leterhelve a szervezet!
2016. ápr. 14. 08:11
7/9 clint válasza:
Ezt játszhatjuk még egy darabig.én leírom, hogy nagyon sok te meg megkérded megint, hátha valaki igent mond...
Vagy nagyon kicsi súlyokkal edzel és emiatt is nem fejlődsz, vagy nagyon szabálytalanul edzel és a vállad alig kap terhelest,de egyrészt 20 sorozatot szabályosan, nagyobb súlyokkal nem tudsz végezni, egyrészt másrészt ha tudnál is, az nem hogy túledzés lenne hanem szó szerint idővel vállsérüléssel járna.
A váll az izületek legkényesebb pontja, a válledzéseken sérülnek meg leginkább a gyúrósok emiatt a válledzésekkel kell a legóvatosabban bánni. A genetika is hozzájárul mindenhez, lehet az alapból egy nehezen fejlődő izom rajtad, ha túlterheled, túledzed még formát se tudsz rádobni.
8/9 clint válasza:
4 gyakorlat 3 sorozat, az 12 sorozat, pláne ha kétszer edzed. Az egyiket illeszd a melledzés mellé, a másik meg pl a tricepsz mellé, én igy csinálnám...
9/9 A kérdező kommentje:
Akkor köszönöm a választ, azért akarok igazából ketszer edzeni mert már jó 3 éve edzek, heti egy alkalommal vállra de nagyon nem fejlődik ahogy kéne.
2016. ápr. 15. 06:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!