Miért beszélnek le mindenkit az otthon edzésről? Pl
lépcsőzés, leg magic, guggolás? A táncosoknak is jó az
alakjuk mégse edzőterembe járnak
otthoni edzés =/= saját testsúlyos edzés. ha van otthon egy guggolókereted rúddal meg tárcsákkal, meg egykezes súlyok, fekvepad, franciarúd, stb, akkor okés. ha nincs, csak a saját 50-60 kilóddal akarsz guggolni, annak semmi értelme.
2016. ápr. 13. 12:42
Akkor jó. Amúgy senki nem írta, hogy ne is eddzél. :)
2016. ápr. 13. 12:43
Jó az otthoni edzés, egy darabig esetleg. Viszont kell azért hozzá pár eszköz, meg sokkal időigényesebb. Szerintem sokkal hatásosabb, kényelmesebb, eredményesebb, ha nagy súlyokkal edzel egy felszerelt teremben. Nálunk pl lehet használni az erőemelő kistermet, van kettlebell, trx kötél, bordásfal, stb. Tök jó cardio gépek vannak,azt sem kell megvenni otthonra, ha nem lehet pl kimenni. Sőt, ha kimész mondjuk futni, plusz végig csinálod az otthoni edzést, az még több idő, mint a teremben. Legjobb!
2016. ápr. 13. 13:11
14/37 A kérdező kommentje:
Ma megvettem a terembe a bérletet.
De szerintem igenis kiallok az mellett h a guggolas nagy eredmenyt hoz.. van egy hivivas ami elso nap: 50, masodik nap 60 igytovabb es egy honap utan elotte utani kepek, hat..magaert beszel az eredmeny, es en is lattam magamon egy kis valtozast mikor 2hete edzettem, illetve anyosom mondza h fogytam.
Az ilyen üres guggolásokkal az a probléma, hogy csak az elején fejlesztenek. Ha valaki kezdő, mindegy, mit kezd edzeni, formásodni fog. Hiszen a semmitől minden sport több!
De utána, ha nincs progresszió, stagnálni fogsz! A guggolást is lehet nehezíteni, de ez nem az ismétlések számát jelenti.
Én is a guggolásra esküszöm (na meg holnap kezdem a merev lábas felhúzást), de súllyal!
Amikor elkezdtem, üresben, székre támaszkodva, csak 5 guggolást tudtam megcsinálni. Most már 43 kilóval a vállamon megy egyszerre 12...
2016. ápr. 13. 15:05
16/37 A kérdező kommentje:
Igen igaz, ertem mit akarsz h nem mindegy h a vegen 500at kell (ami durva) vagy ugyanugy sullyal 50et es jobban meglatszik:)
Tehat amire rajotten komik alapjan , hogy az edzés csak az elejen latszik meg rajtam itthon, utana mar hozzaszokok es nem lesz eleg mert suly kell hogy tovabbfejlodjek
Ha az ismétlésszámokat növeled azzal csak az állóképesség növekszik, izmosabb nem leszel tőle. Ezért kell súllyal edzeni.
2016. ápr. 13. 15:15
Ha izmokat akarsz és nincs egy üres pincéd, garázsod vagy szobád, akkor terem. A nappali közepén nem lehet normálisan edzeni. Jönnek-mennek a családtagok, megy a TV, szól a zene, stb. Ha edzel akkor koncentrálni kell.
2016. ápr. 13. 15:41
Ha eleve utálsz emberek között lenni, jobb otthon, ha van súly. Megvakarod a segged, kitúrod az orrod, nyugalom van, nem tereli el semmi a figyelmed. De biztos tudnék teremben is edzeni, ha muszáj lenne.
2016. ápr. 13. 16:02
semmi értelme mindennap ugyanarra az izomcsoportra edzeni, sokkal jobban fogsz fejlődni, ha hagyod 2 napot pihenni, és nem 0 kilóval csinálsz 100-at, hanem 20-40 kilóval 4x10-et
2016. ápr. 13. 16:04
Kapcsolódó kérdések: