Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Május 1. -n lesz egy futóverse...

Május 1. -n lesz egy futóverseny 5km. Ezzel az edzéssel addigra már fogom bírni az 5km-t? (edzés lent)

Figyelt kérdés

15/F

Az edzés: naponta 2xkb.500m a két 500m között kb. 5perc pihenő van. (Már egy hete csinálom ez az edzést)

És már lassan a suliban is fogunk futni testnevelésen (szerda és péntek). Egyébként nagy a kitartásom, nem adom fel egykönnyen.

Előre is Köszönöm a válaszokat.

#edzés #május #futóverseny #bírni #km #-n #1.-n #. edzéssel #addigra
2016. ápr. 12. 14:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Napi 3xkb.500m megfelel?
2016. ápr. 12. 20:01
 12/18 anonim ***** válasza:
2x 2km kéne minimum. a 2 kilométert még az is lefutja, aki életében nem futott, nem hogy aki versenyre készül...
2016. ápr. 12. 20:04
 13/18 Kenzo Tenma ***** válasza:
Erről van szó. Egyébként nem tudom minek kell pihenő, fuss le következőnek 3-4 kilométert egyhuzamban. Verseny közben sem szoktak megállni féltávnál 5 percre. 500 méterenként meg pláne nem.
2016. ápr. 12. 21:25
 14/18 makosgubacs ***** válasza:

5 km nem sok, de ha a edzetlen vagy vagy túlsúlyos már kicsit más a helyzet.

Felejtsd el az 500 m-t. Fuss 2-5 km-t. Nem baj, ha belesétálsz, de igyekezz valamiféle intervallumos hatást elérni. Mondjuk futsz 1 km-t, majd sétálsz 100-200 m-t (annyit, hogy a légzésed helyreálljon) és elkezdesz újra futni. Ezt tartod a 2-5 km-en. Igyekezz a nagy részét futással tölteni, így veszed észre a fejlődést is. Például lehet, hogy először belesétáltál 2-3-szor, de pár edzéssel később már megy 1 belesétálással, azután séta nélkül.

Ilyen rövid távnál szerintem annyira nem kell aggódnod a távok emelése miatt. Egyik napon fuss 2 km-t, a másikon mondjuk 4 km-t. Az intervallumos hatás legyen meg.

Valamint vannak átlagidők, amik segíthetnek belőni, hogy hogy állsz. Átlagosan szerintem egy ember 1 km-t 4-7 perc alatt fut/kocog le. Ezt veheted iránynak. Bár abból amit eddig írtál az jött le, hogy nem vagy túl edzett, szóval először inkább arra figyelj, hogy kocogni/futni tudj folyamatosan és azután figyelhetsz az időre komolyabban.

2016. ápr. 13. 11:39
 15/18 A kérdező kommentje:
Edzet vagyok csak eddig nem nagyon figyeltem a hosszútávokra, mert mondhatjuk nagyon gyorsan tudok futni ezért inkább a 60m, 100m, 200m-re figyeltem. Mert még ősszel a suliból voltunk futóversenyen 10x1000m-es váltó és voltam én is, de akkor a rossz időjárás miatt elhalasztották és a következő hétre pedig már betebg voltam ezért nem tudtam ott lenni. De akkor a suliban pár edzés után simán futottam az 1km-t.
2016. ápr. 13. 13:32
 16/18 A kérdező kommentje:
Miért van az, hogy a tegnapi és a mai edzésen is fájt a jobb oldalam, mikor máskor eddig nem fájt?
2016. ápr. 21. 17:16
 17/18 anonim ***** válasza:
levegővételre figyelsz?
2016. ápr. 21. 17:16
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen, ugyan úgy csinálok mindet mint az elején. Kivéve, hogy vasárnap óta nem 2x500m-t futok hanem 1x1km-t.
2016. ápr. 21. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!