Május 1. -n lesz egy futóverseny 5km. Ezzel az edzéssel addigra már fogom bírni az 5km-t? (edzés lent)
Figyelt kérdés
15/F
Az edzés: naponta 2xkb.500m a két 500m között kb. 5perc pihenő van. (Már egy hete csinálom ez az edzést)
És már lassan a suliban is fogunk futni testnevelésen (szerda és péntek). Egyébként nagy a kitartásom, nem adom fel egykönnyen.
Előre is Köszönöm a válaszokat.
2016. ápr. 12. 14:48
1/18 anonim válasza:
ha folyamatosan és fokozatosan emeled a távot, akkor simán.
2/18 A kérdező kommentje:
Nem én csak a naponta 2xkb.500m-rrel edzenék. Akkor is letudnám egybe futni Május 1.-re az 5km-t?
Esetleg még annyit tudok csinálni hogy esetleg a mostani hétvégére nem 2xkb.500m-t futnék hanem 1x1000m-t.
2016. ápr. 12. 16:14
3/18 makosgubacs válasza:
5 km-t akarsz futni a versenyen, de nem vagy hajlandó edzésként többet futni, mint 1 km. Ez nekem kicsit magas.
4/18 A kérdező kommentje:
Rendben, de milyen mértékkel és milyen gyakran emeljem a távolságokat?
2016. ápr. 12. 17:18
5/18 Kenzo Tenma válasza:
Én amikor a futó korszakomat éltem, akkor 2 kilométerrel kezdtem neki, aztán 4 alkalom után emeltem egy alkalom erejéig 5 km-re, azután pedig egyből 8km-re. Ha nem is ilyen mértékben, mint én csináltam, de muszáj lesz emelned a távot, mert csak úgy nyerhetsz állóképességet. Az 1 kilométer az semmi és ha csak ennyit futsz akkor mitől kéne kialakuljon akkora állóképesség amivel lebírod futni egy jó tempóban az 5-öt? Remelélem így már tiszta, de további tippekért olvass futóknak szóló cikkeket a neten, elég sok szakszerű írás van.
6/18 A kérdező kommentje:
Éppen mostan jöttem visza a futásról. Az első 500m-t 2:20.3 mp alatt futottam a második 500m-t 2:07.3 mp alatt futottam, ez milyen időnek számít?
2016. ápr. 12. 17:40
7/18 anonim válasza:
Gyenge,en 15 evesen a 400 metert 59 masodperc alatt futottam le.
8/18 Kenzo Tenma válasza:
Nem valami extra. De ahhoz, hogy az állóképességed nőjön hosszabb távokat kéne futnod, ahogy azt az előző válaszomban is írtam. Az állóképesség növelésének titka a kilométergyűjtés, az pedig annyit jelent, hogy minél többet kell futni.
9/18 A kérdező kommentje:
De mi legyen akövetkező táv? (Mennyire emeljem a távolságot?)
2016. ápr. 12. 18:23
10/18 anonim válasza:
nemtom nekem bemelegítésnek is kevés, de a semminél biztos több valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!