Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi számít túledzésnek?

Mi számít túledzésnek?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk vállra csinálok 9 feladatot 1 deltára jut 3 feladat 4-5 széria egy gyakorlatra..az már "túledzés"?
2016. ápr. 11. 21:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem. Ez egy hosszú távú, komplex folyamat. Fáradt vagy, erőszint drasztikus csökken, nincs kedv edzeni, nem tudsz koncentrálni sem edzés sem egyéb tevékenység közben. Ennek általában önmagában nem a túl sok fizikai munka az oka, hanem ez kombinálva kevés alvással/pihenéssel és/vagy rossz kajálással, és/vagy stresszel.

Egy izmot nem tudsz túledzeni, ez az egész testre kiható, nem 1-2 edzésnap, de még csak nem is 1-2 hetes intervallum, hanem hónapok következménye. Az izmot edzed, elfárad, kész. Annyit bírt. Ha meg még nem regenerálódott, következő edzésen nem tudsz olyan súllyal edzeni, vagy/és gyorsabban elfáradsz. Magát az idegrendszert könnyebben terheled túl mint a célizmot, de a váll az kap a hát, mell, kar edzések közben is rendesen, sokan nem is edzenek külön vállra. Mondhatni hozzá van szokva az egész heti folyamatos stresszhez, pont azt nehéz kikészíteni.

2016. ápr. 11. 22:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Inkább tanulj meg edzeni, ne hülyeségeken filozofálgass kisfiam.
2016. ápr. 11. 22:02
 3/10 A kérdező kommentje:

1#Értem,köszönöm a választ!

2# Muszáj ilyen alpári módon válaszolni??Honnan veszed,hogy nem tudok edzeni? o.O Csak egy kérdés volt,mert sokan beszélnek erről,ezért voltam rá kíváncsi...

2016. ápr. 11. 22:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
9 gyakorlatot akarsz csinálni vállra = fingod nincs az edzésről.
2016. ápr. 11. 22:09
 5/10 A kérdező kommentje:
első deltára van 2 nyomás 1 húzás,oldalsóra 1 nyomás 2 húzás,hátsóra 2 húzás,ennyi... bocsi akkor 8 feladat.. :D De akkor osszad meg velem a tudásodat...hogy kéne rendesen vállat edzeni?Gondolom iszonyatosan szálkás vagy,épp a SuperBodyra készülsz ha már így kioktatsz..
2016. ápr. 11. 22:13
 6/10 anonim ***** válasza:
3 gyakorlattal rendesen leedzem a vállam, neked, mint kezdőnek (egyértelműen az vagy, ha nem akkor szégyeld el magad inkább) 8 gyakorlat kell biztos. Profik akik tele vannak, mint a déli busz, nem csinálnak ennyi gyakorlatot. Majd ha mellről nyomásnál kinyomod a testsúlyod másfélszeresét legalább , akkor variáljál. Nem pinalegyezni kell egy tucat gyakorlattal, hanem rendesen leedzeni kevéssel.
2016. ápr. 11. 22:23
 7/10 Kisboltos ***** válasza:
Sajnos nem könnyű mindig türelmesen válaszolni, főleg, hogy itt mindenki ingyen teszi a saját szabadidejéből. Ezt a tudást nekünk is meg kellett szerzeni, akár tanulással, akár évek edzésével. Szerintem itt is mindenkit leugattak már, mert szarul csinált valamit. Légy egy picit megértőbb, és türelmesebb velünk. De én is igazat tudok adni montypienak. Három különböző gyakorlat, 3-4-es szorozatok, esetleg ha régebb óta csinálod egy izolációs gyakorlatot a végére. De ezt is mindenki maga dönti el, jó-e neki, kell-e neki, szereti-e. Minden jót!
2016. ápr. 11. 23:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is egyet értek vele, nem véletlenül írtam bele az előbb is, hogy van aki nem is edz vállra mert mell meg hát közben kap eleget.

Mellről nyomás 4x, oldalemelés 2x, fej fölé nyomás kézi súllyal 3x, döntött t. oldalemelés 2x. Ez bőségesen elég vállra, még sok is.

Meg kell tanulni úgy edzeni, hogy 1-2 alap gyakorlattal teljesen leterheld a célizmot, végén még pár sorozat izoláció, és ennyi. De ugyan ez elmondható bármelyik izomcsoportról.

Nyugi, nem te vagy az egyetlen aki így edz, mindenki csinálja a 4-5-6 gyakoratokat meg 20-25 sorozatokat izmonként, mert úgy érzik így érik el a megfelelő izom stimulációt. Nem, nem így éred el. Hanem úgy, ha 6-7 sorozat után már vége van az izomnak.

Magamból kiindulva, ilyen rutinhoz kell 2-3 év edzésmúlt legalább.

2016. ápr. 12. 00:03
 9/10 Cortez70 ***** válasza:
Te totál idióta vagy kérdező. 9 gyakorlat?? lol.:)
2016. ápr. 12. 05:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a válaszokat,igyekszem a legjobban edzeni,de kezdem belátni,hogy tényleg túl sok volt ez a 9 gyakorlat,tényleg bocsi a goromba válaszért! :)
2016. ápr. 18. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!