Mi számít túledzésnek?
Nem. Ez egy hosszú távú, komplex folyamat. Fáradt vagy, erőszint drasztikus csökken, nincs kedv edzeni, nem tudsz koncentrálni sem edzés sem egyéb tevékenység közben. Ennek általában önmagában nem a túl sok fizikai munka az oka, hanem ez kombinálva kevés alvással/pihenéssel és/vagy rossz kajálással, és/vagy stresszel.
Egy izmot nem tudsz túledzeni, ez az egész testre kiható, nem 1-2 edzésnap, de még csak nem is 1-2 hetes intervallum, hanem hónapok következménye. Az izmot edzed, elfárad, kész. Annyit bírt. Ha meg még nem regenerálódott, következő edzésen nem tudsz olyan súllyal edzeni, vagy/és gyorsabban elfáradsz. Magát az idegrendszert könnyebben terheled túl mint a célizmot, de a váll az kap a hát, mell, kar edzések közben is rendesen, sokan nem is edzenek külön vállra. Mondhatni hozzá van szokva az egész heti folyamatos stresszhez, pont azt nehéz kikészíteni.
1#Értem,köszönöm a választ!
2# Muszáj ilyen alpári módon válaszolni??Honnan veszed,hogy nem tudok edzeni? o.O Csak egy kérdés volt,mert sokan beszélnek erről,ezért voltam rá kíváncsi...
Én is egyet értek vele, nem véletlenül írtam bele az előbb is, hogy van aki nem is edz vállra mert mell meg hát közben kap eleget.
Mellről nyomás 4x, oldalemelés 2x, fej fölé nyomás kézi súllyal 3x, döntött t. oldalemelés 2x. Ez bőségesen elég vállra, még sok is.
Meg kell tanulni úgy edzeni, hogy 1-2 alap gyakorlattal teljesen leterheld a célizmot, végén még pár sorozat izoláció, és ennyi. De ugyan ez elmondható bármelyik izomcsoportról.
Nyugi, nem te vagy az egyetlen aki így edz, mindenki csinálja a 4-5-6 gyakoratokat meg 20-25 sorozatokat izmonként, mert úgy érzik így érik el a megfelelő izom stimulációt. Nem, nem így éred el. Hanem úgy, ha 6-7 sorozat után már vége van az izomnak.
Magamból kiindulva, ilyen rutinhoz kell 2-3 év edzésmúlt legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!