Miért akad be a könyököm?
Mostanában egyre többször fordul elő, hogy bicepszezésnél pillanatnyi éles, nyilalló fájdalom jelentkezik a jobb könyökömben. Pedig csak 8 kilóssal csinálom. A melegítést nem szoktam hanyagolni, de bevallom, a nyújtás néha elmarad. Lehet ez az oka?
57F
Velem is előfordult régebben.
Mivel kicsit idősebb vagy már, ezért meg kell kérdeznem, hogy mikor kezdted, sportoltál-e régebben, volt-e valamilyen sérülésed, szedsz-e izületvédőt?
A nyújtás hiányát nem tudnám elképzelni, mint okot. Legfeljebb bemerevedsz, és nehézkesnek érzed az izmaidat.
Esetleg tudom ajánlani ezt: WOD Crusher NEM Forte. Ez segít a meglévő izületsérülések helyrehozatalában. Szerencsére nekem még nem volt komlyabb bajom, de eddig csak dícsérték ezt a terméket. Mondjuk ennyi pénzért legyen is benne valami.
Elképzelhető hogy a nyújtás hiánya a baj. A súlyzós edzés során pont az ízületek védelme érdekében nem végezzük a legtöbb gyakorlatot teljes mozgáspályán, mint pl. nyomásoknál a könyököt nem akasztjuk ki. Valamint az izomzat veszít rugalmasságából, mondjuk ez inkább profi szinten mérvadó, naturalban amatőr szinten elhanyagolható. Ja, vagy mégsem, főleg ilyen korban. :)
Kifejezetten ajánlott olyan nyújtásokat végezni, ahol úm. üresjáratban, terheletlenül végállásra járatjuk az ízületeinket. Könyök esetében nagyon jó a célnak, egy ajtótok szélét vagy szekrényt egyik kézzel megfogva kicsavarni a felső testet (tipikus mell-bicepsz nyújtó gyakorlat). A könyékre is jó hatással van.
De simán lehet egy gyermekkori sérülés hatása. Édesanyám 15-20 éve elesett biciklivel, és most 50-hez közeledve kezdte el érezni, hogy annak idején jobban megütötte a könyökét mint gondolta. De nekem is volt hülye kamasz koromban egy kézfej törésem, és mostanában kezdtem el érezni, hogy ha 120 kiló fölött nyomok pár ismétlést fekve, pedig én még csak 20-as éveim közepén járok. Szóval nem tartom kizártnak, hogy egy "rossz gyerek" kori sérülés utóhangja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!