Húzódzkodás + súllyal kiegészítve ugyanúgy izmosítja a bicepszet mint pl. egy állva bicepsz?
Ja bocsi én alsó fogással értettem,csak elfelejtettem kiírni.
Köszi a válaszokat!
Köszönöm,utolsó!!
Én is azért kérdeztem,mert azért a súlyzózás eléggé megerőlteti az izületeket,és gondoltam,hogy inkább húzódzkodással edzek,mert így jobban eloszlik a súly.
Köszönöm,olvastam a fegyencedtést és csinálom is a törülközős dolgot(vagyis nem törülköző,hanem ilyen nyúlékony kötél) és edzek az egykezes huzira.
6-os!
Nem,nem...ez nem igaz.
Vegyünk egyszerű példát:
koncentrált bicepsz vs egykezes húzódzkodás
Ha tudsz egy kézzel húzódzkodni,akkor közben érintsd meg a hasad,a vállad,az oldalsó hasizmodat,garantáltan meg fog feszülni.Ugyanez viszont a koncentrált bicepsznél nem mondható el.Ott csak a bicepszed feszül meg.A nagy terhelés egyetlen izomnak sokkal rosszabb,mint egy összetettebb gyakorlat.
És a nagy terhelésnél a szíved is terhelődik.
Ezért van,hogy a tornászok sokkal egészségesebbek,általánosan tovább élnek,mint a súlyemelők,és azért ők is izmosak.
Szerintem plusz súlyos saját testsúlyos gyakorlat jobb,mint egy súlyzós. Mivel ugyanannyival terheled pl egy fekvőnél plusz súllyal a tricepszed,mint a melled.
De javítsatok ki,ha nem így van ...
A plusz súlyos húzódzkodást hasonlítottam össze az egykezessel, mivel az utóbbira írták, hogy kevésbé terheli az ízületeket, ami szerintem nem túl logikus.
"Ezért van,hogy a tornászok sokkal egészségesebbek,általánosan tovább élnek,mint a súlyemelők,és azért ők is izmosak."
Erre vannak statisztikai adataid?
Nincsenek konkrét adataim,de nagyon sok súlyemelőt ismerek,akik korán meghaltak szívproblémákkal(!!)
Amúgy szerintem nem terheli az egykezes jobban az izületeket mint a plusz súlyos,de ez fordítva is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!