Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Húzódzkodás + súllyal kiegészí...

Húzódzkodás + súllyal kiegészítve ugyanúgy izmosítja a bicepszet mint pl. egy állva bicepsz?

Figyelt kérdés
2016. márc. 26. 20:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Talán még jobban is, de ha meg akarod küldeni a bicepszed, csináld alsófogással (is).
2016. márc. 26. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. márc. 26. 21:08
 3/12 A kérdező kommentje:

Ja bocsi én alsó fogással értettem,csak elfelejtettem kiírni.

Köszi a válaszokat!

2016. márc. 26. 23:06
 4/12 joe99 válasza:
A húzódzkodás viszonylag összetett mozgásforma. Abban a test több izma is részt vesz, ugyanakkor NEM javaslom kiegészítő súly használatát mert felesleges terhet ró az ízületekre. Épp elég nehézzé fokozható a sima húzódzkodás súlyok nélkül a sima húzódzkodástól kezdve az egykezesig (nem a csuklófogós!). Felkészítő gyakorlatként mindenképp javasolnám a sima "lógást" vízszintes rúdon azt is fokozatosan: először két kézzel 4*1 percig - lógás kötél fogásával - egy kézzel - egykézel kötélfogással. Súly nem kell egyik gyakorlathoz sem, csak a Te súlyod (épp elég lesz az is:D) egy vízszintes rúd és egy vastagabb kötés, de jó egy vékonyabb törölköző is. Javaslom a"Fegyencedzés című könyvet egy teljes fejezet szól a húzódzkodásról (10 fokozatban, a gyakorlatok teljes leírásával) és ugyanennyi a "Lógásról" is, bár ez már a II. részben van.
2016. márc. 30. 09:05
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm,utolsó!!

Én is azért kérdeztem,mert azért a súlyzózás eléggé megerőlteti az izületeket,és gondoltam,hogy inkább húzódzkodással edzek,mert így jobban eloszlik a súly.

Köszönöm,olvastam a fegyencedtést és csinálom is a törülközős dolgot(vagyis nem törülköző,hanem ilyen nyúlékony kötél) és edzek az egykezes huzira.

2016. márc. 30. 09:19
 6/12 anonim ***** válasza:
Az egykezes húzódzkodás ennyi erővel ugyanúgy megerőltetheti az ízületeket, csak ott még az ideális terhelést is sokkal nehezebb belőni, mint súlyokkal.
2016. márc. 30. 11:22
 7/12 A kérdező kommentje:

6-os!

Nem,nem...ez nem igaz.

Vegyünk egyszerű példát:

koncentrált bicepsz vs egykezes húzódzkodás

Ha tudsz egy kézzel húzódzkodni,akkor közben érintsd meg a hasad,a vállad,az oldalsó hasizmodat,garantáltan meg fog feszülni.Ugyanez viszont a koncentrált bicepsznél nem mondható el.Ott csak a bicepszed feszül meg.A nagy terhelés egyetlen izomnak sokkal rosszabb,mint egy összetettebb gyakorlat.

És a nagy terhelésnél a szíved is terhelődik.

Ezért van,hogy a tornászok sokkal egészségesebbek,általánosan tovább élnek,mint a súlyemelők,és azért ők is izmosak.

Szerintem plusz súlyos saját testsúlyos gyakorlat jobb,mint egy súlyzós. Mivel ugyanannyival terheled pl egy fekvőnél plusz súllyal a tricepszed,mint a melled.

De javítsatok ki,ha nem így van ...

2016. márc. 30. 11:38
 8/12 anonim ***** válasza:

A plusz súlyos húzódzkodást hasonlítottam össze az egykezessel, mivel az utóbbira írták, hogy kevésbé terheli az ízületeket, ami szerintem nem túl logikus.

"Ezért van,hogy a tornászok sokkal egészségesebbek,általánosan tovább élnek,mint a súlyemelők,és azért ők is izmosak."

Erre vannak statisztikai adataid?

2016. márc. 30. 11:46
 9/12 A kérdező kommentje:

Nincsenek konkrét adataim,de nagyon sok súlyemelőt ismerek,akik korán meghaltak szívproblémákkal(!!)

Amúgy szerintem nem terheli az egykezes jobban az izületeket mint a plusz súlyos,de ez fordítva is igaz.

2016. márc. 30. 11:52
 10/12 anonim ***** válasza:
De plusz súlyokkal fokozatosabban fel lehet építeni a gyakorlatot, így az ízületeknek is több idejük van megerősödni. Pl. a fegyencedzésben tudom, hogy van 10 lépés az egykezes húzódzkodásig, de nehézséget tekintve az egyes lépések között is sokszor sokkal nagyobb különbségek vannak, mintha mondjuk magadra raknál plusz 5-10 kiló súlyt a hagyományos plusz súlyos húzódzkodásnál.
2016. márc. 30. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!