Szalkasito etrend: 3 honap utan kimondottan undorodok a legtobb zoldsegtol es a csirketol, pedig probaltam valtozatosan elkesziteni. Ti ilyenkor mit tesztek?
Nem kell leragadni egyfélénél. Én reggelire felváltva eszek. Zabkását, tojást (erre számtalan variáció létezik), körözöttet, sajtos-sonkás szendvicset (teljes kiőrlésű kenyérrel), házi sajtot retekkel, hagymával, paprikával, paradicsommal, mikor mit...
Többnyire délelőtt edzek, olyankor utána egy fehérjeturmix, vagy proteinszelet.
Ebéd: Hús, zöldség. Erre is özön variáció van, nem kell leragadni a párolt csirkemellnél. De van, hogy hús, más ch + saláta. Pl. pirított máj bulgurral, salátával, vagy bolognai spagetti (durumtészta).
Este pedig vagy körözött, vagy tojás.
Lelkesen várom a cukkiniszezont. :D
Cukkinis lecsó, cukkinifasírt, tócsni...Ne csak párolt zöldségekben gondolkodj! Hozzá kis grillezett husi, millió meg egyféle hús, ugyanennyi fúszerezés.
Vannak egyéb zöldségek is. Én majdnem mindegyiket eszem, ami nincs aranyárban, márpedig kevés van abban.
Nem mintha el tudnám képzelni, hogy megunjam a kedvenc zöldségeimet, ha mindennap eszem is őket. Évtizedek óta zöldségételeket eszem, s nem értem, mi lenne unalmas bennük, még ha egyszerűek is. A fehérjeforrásommal hasonló a helyzet, egész életemre választott fő fehérjeforrásom van, de ez OK.
Szeretem a változatosságot, de főzni is, ha nem igényel túl sok időt és macerát. Annyi elkészítési mód van s annyi zöldség, fűszer, szósz, miegymás. Ha az ember nem extrém érzékeny, hogy már a hozzávalók terén óriási változatosság kelljen, akkor nem hiszem, hogy probléma lenne.
Van, akit nem érdekel a változatásság, csak betolja a megfelelő üzemanyagot és kész. Ez a másik véglet. Egyes étrendek azért elősegítik, hogy egy hedonista is így álljon hozzá néha.
Vera, ezek eléggé kedves ételeim nekem is... A cukkinis lecsót egy haveromnál láttam, azóta alkalmazom is lelkesen.
Tócsni és fasírt rengetegféle zöldségből készülhet (pl. a zellerfasírt is jó s én mindig utáltam a zellert... változik az ember. bár most sem szeretem más formában). A gond akkor van, ha az ember zsírkeretébe nem fér bele, de a sütős száraz-ványadt verziót nem szereti. Úgyhogy nekem a zöldségfasírt inkább tömegelésre lesz jó vagy épp csak megkóstolva. Kivéve a nyersvegán fasírtokat (répás-cukkinis, de a céklás is remek).
Savanyúságokat és salátákat is lehet enni (ez utóbbit én nem eszem, de nyers zöldséget csak úgy igen).
S voltaképpen csirke+zöldség étrend mellett sem szentségtörés, ha az ember pl. spenótos-paradicsomos rántottával indít, úgy gondolom. Ami azért más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!