Évek óta edzek, viszonylag sokat. Nem szedek fehérjét és semmilyen más készítményt viszont nagyon odafigyelek arra hogy mit egyek. Próbálok minél többet enni, fehérjedús ételeket és zöldségeket, a cukrot minimalizáltam stb. de nem fejlődök a várt ütemben. Miért lehet ez? Lehet olyan hogy túl gyors az anyagcserém és nem válogatja ki megfelelően a hasznos anyagokat?
#9! Az a baj, hogy az ilyen embereknél, akik azt allítják rengeteget esznek mégsem fejlődnek, még csak nagyságrendileg sincsenek rendben a makrók. Ezért célszerű legalább az elején picit számolgatni, hogy tisztán lássa mennyi az annyi.
0,85g/tskg 1.0-s PDCAAS a "minimum elfogadott " mennyiség semmittevésre. Ha nem kazein/tojásfehérje/szója, akkor a számolás alapján bőven 1 fölé kell menni.
66 szoros a maximum.
2016. márc. 25. 17:17
15/20 A kérdező kommentje:
Én inkább olyasmire gondoltam, hogy a testem nem dolgozza fel hatékonyan a bevitt tápanyagokat. Ezen kéne változtatni ha lehet. Nem hinném, hogy az edzéssel vagy a kaja mennyiségével lenne gond.
2016. márc. 28. 10:06
16/20 Olaf88 válasza:
Mi meg hinnénk :D Szóval mit eszel, mit edzel?
2016. márc. 28. 17:10
17/20 A kérdező kommentje:
Heti 3 konditermes edzés (fekvenyomás, guggolás, lehúzás, súlyzós edzések stb) + hétvégén itthon nyomom a fekvőket, tolódzkodok, húzódzkodok ilyesmi. Ami a kaját illeti: sok tojás, csirke, hús zöldségek és próbálok minél többet bevinni a fehérjedús ételekből. Edzés előtt nem eszek 1,5-2 órával és előtte bekapok néhány szőlőcukrot a vércukor miatt, edzés után is lehetőleg fehérjében gazdag ételeket fogyasztok. Ezt kb. egy éve csinálom már így tudatosan és fejlődök is, de nem a várt ütemben.
2016. márc. 28. 17:16
18/20 anonim válasza:
Mi a jelenlegi és mi a "várt" ütem?
2016. márc. 28. 17:29
19/20 anonim válasza:
Fogd már, fel hogy az nem egy mennyiség, hogy "sok". Nem halsz bele ha elkezdesz picit matekozni, egyből kiderül minden.
2016. márc. 28. 17:34
20/20 Olaf88 válasza:
Holnap egy konyhai mérleggel mérd le az összes kajád összes összetevőjét. Jegyezz fel mindent ide: [link]
Csinálj egy screenshotot a nap végén, és linkeld be ide. Ha te magad képtelen vagy normálisan megfogalmazni hogy mit eszel, majd így menni fog.
Az edzésed pedig valószínűleg még mindig szar. Még most sem írtad le, miféle progresszió alapján nyomod. Pedig ez a legfontosabb, ez tesz működőképessé minden edzéstervet naturálban. Senkit nem érdekelnek a gyakorlataid, amíg ezt nem írod le, mert enélkül értelmezhetetlen az "edzésterv".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!