Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit rontok el? Miért nem...

Mit rontok el? Miért nem fejlődök?

Figyelt kérdés
6 hónapja járok kondi terembe. 2 hónapig személyi edzővel betanultam az alapokat azóta csak annyit csinálunk hogy ír nekem edzéstervet és megmutatja a gépek használatát hogyan szabályos. A manuális súlyzós dolgokat már tudom valamennyire értem is az izom mehanikát. Beteg voltam régebben most 107 kilo vagyok 185 cm 19 éves. Az a gond hogy úgy érzem magam mintha nem tudnék tovább fejlődni. Egyszerűen nem tudok többet emelni 2 hónapja. Ami ment eddig 12 kiloval (hosszú róddal állva bicepsz) az egy grammal se megy többel. Az étkezésben csak annyit tudok megoldani hogy zsírosat cukrosat nem eszem edzés után eszek túrót és tojást. Mindig kardiozok 20 percet (többet nem bírok a térdem miatt) Mit csináljak másként? Olyan szar nézni hogy van aki hónaprol hónapra pakolgatja fel+1 kiloval én meg le vagyok ragadva. Elkezdtem a fekve nyomást 4 hónapja nem megy 30 kilónál többel. Valaki valami felvetést tudna? Nem kérem a lebaszást tanácsot szeretnék.

2016. márc. 6. 23:03
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Illetve azt elfelejtettem hogy miért nem fogyok? Ahogy az előbb leírtam semmi cukrosat és zsírosat nem eszek. Krumpli tészta maradt. (Emberből vagyok nem ehetek mindig zöldséget) Vagy azt kellene ha ebből az ominozus 107 kilobol fogyni szeretnék?
2016. márc. 6. 23:09
 2/18 anonim ***** válasza:

Kaja a kaka.de amugy fekvenyomasba tobbnek kellene menni kaja nelkul is.en anno 30kg al csinaltam vegig a 3honapos atmozgatast,es kaja nelkul edzettem meg utanna,mikor elkezdtem kajalni akkor tartottam 60kg nal..

Azoval kaja ezerrel,turo estere es nem edzes utanra valo,a tojas melle ch kell.

2016. márc. 6. 23:11
 3/18 anonim ***** válasza:
Szamolt etrend nelkul nem fogsz fogyni.se fejlodni.
2016. márc. 6. 23:11
 4/18 anonim ***** válasza:
Mivel láthatóan automatikusan nem jönnek ki neked az étkezésben a jó makrók, azt bizony nem árt számolnod, ha eredményt akarsz... Ez ilyen, az étrend nagyon fontos, simán elbukhatod rajta a szálkásítást és a tömegelést is. Nem várhatod el, hogy magától majd biztos penge lesz. 6 hónapja áldozol időt és energiát edzésre, az étel pedig nincs kiszámolva? Jó, megpróbáltad, de nem megy így, változtass.
2016. márc. 6. 23:16
 5/18 A kérdező kommentje:
A kajával nem tudok mit tenni. Egyszerűen a rizs csirkemellel nem megoldható :/ Az a tény hogy jobban kellene hogy menjen. Hát én 6. óta nem tesizek kb rokkant vagyok papíron. Nem voltam bele szokva a test mozgásba és az erő kifejtésbe.
2016. márc. 6. 23:21
 6/18 anonim ***** válasza:
Nem kell rizst enned csirkemellel, de megfelelő fehérjebevitel kell, szálkásításhoz kalóriadeficit, tömegeléshez kalóriaplusz, enélkül nem megy, persze az étrendednek még egy csomó dolgot teljesítenie kell, csak a legeslegalapabbakat írtam le... Érted, az úgy nem megy, hogy eszel valamit és kész. Jó esetben az OK, de ha fejlődni akarsz s ez nem megy, akkor rendbe kell tenned a jó eséllyel hibás étkezést.
2016. márc. 6. 23:50
 7/18 anonim ***** válasza:
1-1 kilóval :D Edzésről edzésre szokás emelni kistárcsával.
2016. márc. 6. 23:53
 8/18 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok híve az edzésről edzésre emelésnek, mivel nincs az az Isten, hogy valaki tudjon edzésről edzésre fejlődni, még ugyan azt teljesíteni is ritka.

Csak megnéznénk azt az edzéstervet. Írd le jelenleg hogyan edzel, attól hogy személyi edző állítja össze, lehet hogy úgy szar ahogy van. Azért a fél éve 30kg-al való szenvedés elég durva, kajától függetlenül. Jelen esetben először nem az étrendben keresném a hibát.

Alvással mi a helyzet? Többet számít, mint gondolnád.

2016. márc. 7. 00:31
 9/18 anonim ***** válasza:

Igen. Egy idő után muszáj egyre gyakrabban deload hetet csinálni. És meg is áll a fejlődés, meg sérülés/betegség is befigyelhet.

Minden esetre egy darabig biztosan alkalmazható főleg kezdőknél. Esetleg romolhat tőle az izomérzet, ha nem figyel az ember.

Én például fel tudtam menni 180kg/5 ismétlésre 85kg testsúllyal elemelésben. Heti 1x5 és mindig tettem rá oldalanként 1.25ös tárcsát. Aztán hogy tovább menjek lineáris periodizációt használtam.

2016. márc. 7. 00:46
 10/18 anonim ***** válasza:

Mivel a kérdező fogyni is akar és az sem megy neki, én igenis hibásnak tartom az étrendet, a mennyiséget mindenképp...

A súlyok emeléséhez nem értek (viszont érdekel, hogy másnak hogy van ez, ezekről sosem látok semmit), de nyilván nem mindegy, hogy mennyire kezdő az ember, az elején gyorsan fejlődik, egy pont után pedig már nemigen tud. S nyilván sok tényező befolyásol.

Az alvás se rossz ötlet, az is sokat számít, egyeseknél a fogyásba is bekavar.

2016. márc. 7. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!