Jampi15 kérdése:
Hogy készülnek a fehérjék és a szénhidrátok miből és hogyan vonják ki?
Figyelt kérdés
Gondolok itt például a rizs fehérje állati fehérje porokra hogyan vonják ki hogy 80% fehérjét tartalmaz2016. márc. 21. 14:55
1/4 anonim válasza:
Abból vonják ki amiből a nevük is van, durva mi?
2/4 A kérdező kommentje:
az érdekel mijen módon házilag is lehetséges
2016. márc. 21. 15:15
3/4 anonim válasza:
Házilag, persze hülyegyerek, ha van pár száz milliód a szűrőberendezésekre, és egyéb eszközökre.
Olvasgass kicsit: [link]
4/4 Cortez70 válasza:
Házilag sehogy. Pl a tejsavóproteint tejből készítik: sajtgyártás során marad vissza tejsavó. Ebben még sok a tejcukor, tejzsír. Ezt drága membránszűrőkkel kiszűrik a tejsavóból (kicsi marad benne azért), majd a folyékony tejsavót porlasztva szárítják. Ehhez is méregdrága berendezés kell. Még a tápkieg cégek sem gyártanak proteint, a tejipari cégektől veszik, csak ízesítik és kiszerelik.
A marhaprotein (beef) meg vágóhídi hulladékszarokból készül. Leeső cafatokból, porcos részekből (orrocska, fülecske). Ezeket hidrolizálják, majd szárítják, porítják. Ezek mind nagyüzemi technológiák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!