Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ezek a szénhidrátok hova tűnnek?

Ezek a szénhidrátok hova tűnnek?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy csináltam egy jó kiadós edzést, utána elmegyek kardiózni, amit kiír a gép hogy égetett, kalória azok épülnek be az izomba vagy azok teljesen eltűnnek ?
2014. dec. 20. 18:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Először is a szénhidrát meg a kalória két teljesen külön fogalom.

Ha kardiózol, a tested zsírt, és izmot éget. Súlyzós edzés után nagyon alacsony az inzulin szint, ki vannak ürülve a szénhidrát raktárak. Éppen ezért ilyenkor tudsz a leghatékonyabban zsírt égetni.

A kalóriákat meg ne számold, hülyeség. Nem attól fogsz lefogyni, hogy most azt látod a kardió gép kijelzőjén, hogy 400 vagy 500kcal-t égettél el...

2014. dec. 20. 19:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi, ebből pont annyit tudtam meg, hogy semennyit :)
2014. dec. 20. 19:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Izomba biztos nem épülnek be, hiszen izommunkát végzel, vagyis épp, hogy inkább ürülnek a szénhidrátraktárak. De amúgy nem is értem, az izomból izomba kerülnének? :D
2014. dec. 20. 19:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Tehát, valahogy úgy gondoltam, hogy nagy súlyos edzés után ugye egy olyan státuszt vesz fel a test/izmok, ahol több tápanyagot bírnak magukba tölteni, ezáltal az izmok nagyobbak lesznek, viszont.. én súlyos edzés után elmegyek egy 30-40 percet kardiózni, és a gépen feltüntetett kcalal mi lesz ? tehát az épül be, vagy azok úgy eltűnnek vagy hogyan is van ? :D ugye.. a lányok megkevernek mindent.. :)
2014. dec. 20. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Annyival tobb kalorianyi ch-t ehetsz ahany kaloriat elegettel.
2014. dec. 20. 20:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy te valószínűleg aerob edzésre gondolsz, ott elvileg zsírt égetsz. Sport közben nem épül be semmi, olyankor katabolizmus áll fenn, vagyis a kis tested a bonyolultabb vegyületeket egyszerűbbekre bontja le, hogy energiához jusson (a fehérjét aminosavakra, a glikogént egyszerű cukrokra, a lipideket zsírsavakra). Szerintem súlyzós edzés után nem célszerű aerob edzést csinálni, valóban van olyan elmélet is, hogy azért jó, mert lemerítetted a glikogénraktárakat, szóval biztos zsírt fogsz égetni, de szerintem elég nagy eséllyel bontja le így az ember az izmait, ezért ha súlyzós edzés után csinálsz aerob edzést, a súlyzós után kéne használnod aminosavakat, ha pedig az aerob edzéssel is végeztél, akkor rendes edzés utáni turmixot, bár nem tudom, hogy milyen viszonyban vagy a kiegészítőkkel. Klasszikus kardió edzést, mint pl a futás, semmiképp nem ajánlanék súlyzós edzés után, túl intenzív.
2014. dec. 20. 20:09
 7/11 A kérdező kommentje:
köszönööm :)
2014. dec. 20. 20:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Kardiózni szoktam, mert a 130as pulzust túl lépem :) 175ig szokott felmenni, úgy tudom az már kardió tartomány, de most már minden világos, köszönöm ! :)
2014. dec. 20. 20:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez meg hogy ha kardiozol a tested izmot eget valami oriasi baromsag. El ne hidd. Nem hasznalja a szervezeted az izmaidat energiaforraskent
2014. dec. 20. 20:15
 10/11 A kérdező kommentje:
aerob közben sem használja a test az izmokat energiaforrásképpen ? Most még nem érint, csak kíváncsiságból :)
2014. dec. 20. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!