Volt már valakinek edzéstől váll ütközés szindrómája? Hogyan kezelte, mi lett belőle?
Az a tipikus lelkes elkezdő, majd abbahagyó, majd újrakezdő vagyok a testépítés terén, ami azt jelenti, hogy 3-6 hónapos edzés után jött 6-10 hónapo szünet (különböző elfoglaltságokból).
Pár éve azonban a vállam baromira tud fájni, először csak fekve nyomástól volt, később már szinte mindentől, amely esetben a karomat emeltem.
Utána néztem a neten elvileg ez a problémám. Most gyakorlatilag edzeni sem tudok. Ami azért furcsa, mert 7-8 éve kb. 1 évig edzetem nagyon intenzíven, utána 2012-től jóval kevésbé intenzíven (nem edzetem bukásig, nem erőltettem meg magam stb.), 2014-től van ez a vállfájdalom. Megérteném, ha rommáedzettem volna magam...
Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalta, hogy kezelte, mi történt vele, lehet e ezzel normálisan edzeni?
Tudom orvos kellene, ami lesz is, de még nem most.
Igen, ezt én is észrevettem az orvosoknál, hogy lebeszélnek róla.
Gerincferdülésem is van, középiskolában kb. 4 orvos azt mondta, hogy nem szabad súlyzóznom, gyógytornázzak, persze nem fogadtam meg, és egész jól megerősítettem a hátamat és ezzel egyetemben a gerincferdülésemet is jó szintre sikerült korrigálni.
"Kb. Bármilyen orvoshoz mész, azt fogja mondani, hogy súlyzós edzést azt azonnal abba kell hagyni, ez nálluk ilyen boszorkányüldözés."
Ebben az esetben azért más a helyzet,jogosan mondja,hogy az edzést szüneteltetni kell egy időre.Nem véglegesen.És ha valakinek volt már durván befagyva a válla,akkor megérti,hogy miért szükséges.Én olyan stádiumban voltam,hogy egy fekvőtámaszt nem bírtam már megcsinálni.Tehát ez nem arról szól,hogy a súlyzós edzést máglyára küldte volna a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!