Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Erőedzésnél miért nem lehet...

Erőedzésnél miért nem lehet bukásig menni a gyakorlatokban?

Figyelt kérdés

A legtöbb helyen azt olvastam, hogy tilos bukásig edzeni. Ha menne mondjuk 8 ismétlés, akkor 6-nál meg kell állni, tehát bukás előtt egy-két ismétléssel.

Ez heti három edzésre vonatkozik, alapgyakorlatokkal.

2016. márc. 13. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Túledzés miatt.
2016. márc. 13. 18:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Azért nem mert így hosszútávon nem tud az ember növelni az ellenálláson. Az utolsó ismétlést ami nagy nehezen kimenne gyenge végrehajtással azt el kell engedni. Dorian Yates is ezt ajánlja pedig általa lett ismert a HIT.
2016. márc. 13. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor a túledzésnek ehhez nincs köze? Nem csináltam még erőedzést, azért csak gondoltam.
2016. márc. 13. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd a túledzés az az amikor olyan sok munkát végzel hogy hosszútávon nem tudja a tested utolérni magát. Nyilván ez függ a kajálástól/alvástól/egyéb aktivitástól is. Meg lehet úgy csinálni hogy minden sorozatban bukáson túl mész csak nyilván akkor gyakorlatonként 1 sorozat lesz. De erőedzésnél ez egyáltalán nem kifizetődő.
2016. márc. 13. 19:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Értem, köszi.
2016. márc. 13. 19:33
 6/8 Sowilo ***** válasza:
A bukásig edzés ugyanúgy okozhat túledzést, csak nem az izmokban, hanem az idegrendszerben. Ez a kisebb gyakorlatokra nem vonatkozik, bicepszezni pl. lehet bukásig, de guggolni már nem. Ha rendszeresen bukásig guggolsz, pár edzés múlva gyenge és fáradt leszel, roskadozni fogsz olyan súlyok alatt, amik előtte könnyedén mentek. Ez is egy fajta túledzés.
2016. márc. 13. 19:43
 7/8 anonim ***** válasza:
A túledzés miatt.Így nem tudsz fejlődni.Itt sem az erőlködésről szól az edzés.A lényeg a ciklikusság
2016. márc. 13. 19:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nagy volumentől is blokkolhat az idegrendszer. De cáfoljatok vagy erősítsetek.
2016. márc. 13. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!