Iskolai verseny ú. n. öttusa, magába foglalja a húzódszkodást, tolódzkodást, guggolás testsúly 80%-val mellből nyomás vizszintes padon t. s.60%-val és bicepsz falnál t. s.40% val az a lényeg, hogy miél több ismétlést csináljak?
en magát az öttusát gyakoroltam,mindenbol amennyit birok
mikor lesz az öttusa?
Nem szabad mindig bukásig edzeni. Nem tudom neked mi válik be. Van akinek jó, ha 3-4x10 húzódzkodással edz például és megy neki 15-20 darab, ha maxot tesztel. Na nálam nem így van. Én ha így edzek, akkor nem nő a maximális ismétlések száma, hanem csak tízet fogok bírni. Az se nagyon jön be, ha növelem a szériaszámot. Egyedül a fekvő volt kivétel valamennyire, ott 3x30-at nyomtam egy ideig, de ott is csak 40 volt max, aztán hossza pihenés után ment 60, kb. rá fél évvel, de más jelleggel edzettem.
Én azt mondanám, hogy 3 szériában eddz. Például húzódzkodásnál ha megy 15, akkor csinálsz 15-öt, aztán 10-et és 5-öt. Így mész le. Hetente növeled az ismétléseket minden szériában. Súlyzós gyakorlatoknál inkább bemelegítesz alaposan, és rákoncentrálsz egyetlen sorozatra és ami a csövön kifér. Én szétszedném egyébként A-B napra. A napon saját súlyos gyakorlatok, B napon súlyzós. Közte legyen egy nap pihenő, ne eddz minden nap. Másik héten más sorrendben jönnek a napok. Kb. heti 4 edzés fog kelleni. Szerintem ez működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!