Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ma a kondiba valotegyek...

Ma a kondiba valotegyek sérüléstegyek?

Figyelt kérdés

Ma a kondiba a lábnapomon, a gyakorlatnal azaz a labtolon voltam mikor befejeztem, rám esett(rosszul akasztottam be vszinu) ami 15kg volt a terdem nagyon fáj be is dagadt:(

Mennyi ido mig elmul, menjek orvoshoz? Vagy csak jegeljem itthon? :((

2016. febr. 29. 20:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Van lábtoló, de nincs 80kg súly? Hááát édekeeees. :D

Ezt a rám esett dolgot hogy kell érteni? Konkrétan nekiütközött a térdednek, megütötte, és ezért fáj, vagy pedig nem számítottál a terhelésre, ezért a tolólapra feltett lábakkal "összenyomott"? Ha utóbbi, és ennyire fáj a térded, az nagyon sérülés gyanús.

A jobbik jelen esetben ha megütötte.

2016. febr. 29. 22:31
 12/20 anonim ***** válasza:

#11: Jó kérdés, eszembe sem jutott. Végiggondolva... Utolsónál kimerülve, elterülve, min egy levelibreki, nekem a hasamra zuhanna első körben. Térdre csak akkor zuhanhat, ha épp mászik ki. Szerintem. De lehet, hogy nem jól képzelem el.

A második verzió nekem életszerűbb... És akkor tényleg nem az a kedvezőbb. :/

2016. febr. 29. 22:39
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

A teremnek ahová egy ideig jártam, a tulaja egy nő és jóban vagyunk. Ő is pont 15 kg-val lábtolózott, (erőlködés nélkül) és azt gondolta, hogy ez így jól van. Felraktam neki még egy 25-ös tárcsát, a reakció "te hülye vagy". Mondtam neki, próbálja meg, aztán meg volt rökönyödve, hogy "eee, ez kimegy" (40 kg + a tartó). A 110 kg-t tudta még kinyomni, de annyira belelkesedett, hogy még feljebb mentünk, de ott már kézzel segítette a combját. Ezentúl két 25 kg-ssal melegített be.

Komolyan, a 15 kg-s lábtolózásnak semmi értelme. Számoljuk a tartót 30 kg-nak. 45 kg-t nyom ki összesen, de mivel 45 fokos, vegyük úgy, hogy valójában a kétharmadát nyomja ki, az 30 kg. Ez kábé egyenértékű azzal a tömeggel, mintha egy 50 kg-s nő guggolna. Vagyis, nem is érdemes beülni a 15 kg alá, mert egyszerűbb lenne, ha csak az guggolgatna spontán.

2016. febr. 29. 22:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Egyet értek. Barátnőm kb. 1 hónapja kezdett el edzeni, először kínlódott a toló lappal. Majd mondtam neki, ez nem az a gyakorlat, feltettem neki 2 25-ös tárcsát, simán tolta, csak nem tetszett neki, hogy erőlködni kell. Múlt héten megsasoltam hogy lábtolózik, már ő maga tette fel a 20-as tárcsát a 4. 25-ös mellé. :D
2016. febr. 29. 23:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Nos, ebben a kisebb terembet valóban nincs annyi súly, pont ezért is fogok váltani termet :)
2016. febr. 29. 23:36
 16/20 A kérdező kommentje:

És akkor ütötte meg mikor keszultem kiszalni a suly alol es eléggé megutotte a terdemet az egyikemet jobban is és bedagadt láthatóan.

Fáj, alig tudom mozgatni

de remélem minnél hamarabb javulni fog.

Meg fokozatosan inkabb kevesebb suly tsulytobbszorzor.

2016. febr. 29. 23:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Nézesd meg orvossal, baj nem lehet belőle. A térded nem játék.
2016. márc. 1. 07:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát ha 80 kg-ot nem lehet összeszedni, akkor mindenképp válts termet. A lábtoló is gyanús, mert szokott rajtuk lenni biztonsági ütköző, hogy tudjon rád esni vagy összenyomni.
2016. márc. 1. 08:50
 19/20 A kérdező kommentje:

max 80kg össze tudnék szedni, de akkor mindenkitől el kéne vennem a tárcsát ha használják :")

váltani fogok.

biztonsági ütköző nem nagyon láttam, nem tudom milyen ...

2016. márc. 1. 11:54
 20/20 A kérdező kommentje:
gyerekek visszanézve a kommenteket....XD Őrület,hogy mennyire nagyra(?) voltatok azzal, hogy 1hónap után felraktatok egy csomó súlyt(neveséges) :D fokozatosság. Még most is emlékszem,hogy azon a napon én csak próbálgattam azokat a fránya gépeket. Izomfejlesztés szempontjából nagyon is figyelni kell a fokozatosságra, akár 15 kg. azt sem írtam,hogy hogyan csináltam,mi mást használtam. Azóta izompacsirta vagyok XDD. Erős is. LOL. Ez volt egy cuki sérülésem,azóta kaptam nagyobb sérüléseket xXD túléltem. orvos nélkül.
2021. jan. 7. 20:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!