Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kinek mit jelent a natural?

Kinek mit jelent a natural?

Figyelt kérdés
2016. febr. 22. 12:23
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Látom a kolbászos szendvics sem jött át: rossz kaja. Nem az amire te gondolsz. :)

Amikor valaki előjön a mesterséges fehérje szintű baromságokkal akkor tudjuk hogy mi a helyzet:

Ahogy sejtethető, semmi közöd ehhez a sporthoz, feltételezem amikor edzettél mindent sz*rul csináltál, rosszul kajáltál és a proteinporra kened hogy más biztos azzal helyettesíti a melót és kinéz valahogy. Hát nem. Nincsenek alapvető információid, ismereted a helyes táplálkozásról.

2016. febr. 23. 15:39
 32/36 anonim ***** válasza:
Ha a bokrokkal érvelsz: kolbászt láttál már bokron teremni? Vagy az ólban megnő, ahogy neveli a gazda? Levágják a disznót, darálják, fűszerezik, keverik, kiszárítják. Mesterséges lesz? Vagy a bor? Palackostul terem a bokron?
2016. febr. 23. 15:54
 33/36 A kérdező kommentje:

Dorian Yates:

Lehet, hogy a fehérje illik ilyen szempontból a legkevésbé a képbe, de szerintem ez a hangsúlyos, mert ez csak egy egész kis szelete a témának. Nem is kell belemenni, hogy most a fehérje mennyire mesterséges, és a fehérjéhez képest a vitamintabletta mennyire. Inkább az egész érdekelt, hogy a változatos, étkezési célra termesztett növények, állatok fogyasztásától eljutunk a kemény "drogokig" és közte nincs határvonal, gyakorlatilag mindent legalizál magában a konditermi edzést folytató egyén. (És tényleg ne firtassuk tovább, hogy meddig növény és mikortól abból előállított szer stb stb)

Ne kombinálj, gyakorlatilag felépítettél egy sztereotípiát egy fél mondat alapján:) Nem akarok regényt írni, a konditermi súlyzós, gépes edzés nem az én világom, nem részletezném itt, nincs jelentősége, ha nagyon kíváncsi vagy, beszélgetünk róla privátban.

A kérdésre végül is az első pár hozzászólásban kaptam választ, azóta az okoskodás megy, pont ami miatt fel kellett tenni ezt a kérdést:)

Egyébként jó kérdés, hogy miért ment el az egész a gyúrás felé, amikor sajátsúlyos, fegyencedző vagy éppen bármilyen sportot komolyabban űző személy esetében is felmerülhet ez a kérdés

2016. febr. 24. 10:11
 34/36 anonim ***** válasza:
Ez a fegyencedzés is...amikor iskolában kellet csinálni tesiórán minden gyerek utálta, most meg hogy tesi órai gyakorlatok fegyencedés név alatt fut girtelen nagyon menő lett...
2016. febr. 24. 10:51
 35/36 anonim ***** válasza:
Te valamit nagyon nem ertesz kerdezo. Semmit sem legalizalnak magukban az emberek, tokeletesen eles a hatarvonal gyogyszer es taplalek kozott es ezt rajtad kivul mindenki erti es tudja.
2016. febr. 24. 10:57
 36/36 Sowilo ***** válasza:

Megpróbálom értelmesen elmagyarázni akkor, hátha így megérted. Tényleg nem csesztetésként írom, szóval figyelj.

A "natural" nem úgy működik, hogy kinek mi. Ez egy konkrétan meghatározott, és egyértelmű fogalom. Az a naturál, aki nem használ mesterséges HORMONOKAT, hogy felturbózza az eredményeit. Ide sorolhatóak például az anabolikus szteroidok, a növekedési hormon, vagy az inzulin.

Naturál az, aki ezek nélkül éri el az eredményeit. Ha a testépítés a példa, akkor meg kell említeni, hogy ez a sport speciális étrendet kíván. Be kell vinned megfelelő mennyiségű tápanyagot, hogy fejlődni tudj. Aki ezt nem tudja megoldani kajával, az használ táplálékkiegészítőket.

Ennél a pontnál van egy súlyos tévedésed. De igen, bele kell menni, hogy mi a természetes és mi nem, mert konkrétan ezen múlik, hogy mi lesz a válasz a kérdésedre. Ez dönti el az egész témát, ugyan miért ne lenne fontos? A fehérjepor úgy készül, hogy megveszik a tejtermékeket feldolgozó gyártól a tejsavót, amit egyébként kidobna. Tudod, ez az, ami az erjesztett tejtermékek tetején úszkál. Ultra vagy mikroszűréssel(mechanikai eljárások, semmi kémia vagy szintetika) kivonják belőle a cukrot és a zsírt, aztán a megmaradó fehérjét kiszárítják, porlasztják, ízesítik, és ez az, amit te megveszel a boltban. Melyik része nem természetes, melyik részével van probléma? Az egyetlen mesterséges dolog benne az ízesítés, de egy ízesítetlen fehérjével ezt meg is oldottad.

Esetleg azt hiszed, hogy aki fehérjét iszik, az ezzel eléri, hogy gyorsabban izmosodjon? Nem, ez sem igaz. Van egy maximum fehérjebevitel ami hasznosulni tud naponta, ha ennél többet viszel be, a májad glükózzá bontja, és szénhidrátként hasznosul. Én pl. ezért nem is használok fehérjeport, mert meg tudom oldani kajával. Ha viszont nem tudnám, mert pl. nem lenne időm főzni, ezért lehúznék napi 1-2 turmixot hogy ugyanott legyek mint most, már nem számítanék naturálnak a szemedben? Érted, mire célzok?

Oké, a fehérje csak kis szelete a dolognak. Menjünk tovább: vitamin, ásványianyag kapszulák. Igen, ezt már ténylegesen szintetikusan állítják elő. Ilyeneket akkor használunk, ha egészségesek szeretnénk maradni, viszont nem tudjuk ezeket bevinni étellel. Pont, mint a fehérje esetén. Én pl. nem eszek húst, ezért tablettásan oldom meg a B12 bevitelemet, és nem vagyok sokat napon, tehát ugyanezt csinálom a D vitaminnal. Nem vagyok naturál? Miért is? A gyárban szintetikusan ugyan, de ugyanazt a molekulát állítják elő, mint ami a természetben előfordul. Igen, egy b12 tabletta nem ugyanúgy néz ki mint egy tojás, de ugyanazt a b12 molekulát tartalmazza, máskülönben nem b12-nek neveznék. Vagy talán tévedek? Megindokolnád, mi a különbség a kettő között?

Úgy veszem le, hogy a te szemedben csak az a naturál, aki semmi olyasmit nem juttat a testébe, ami nem egyenesen egy állatról, vagy egy növényről szednek le. Ezen a logikán tovább haladva akkor szerinted az sem naturál, aki pl. megiszik néha egy kólát?

2016. febr. 24. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!