Hogyan kezdjek neki a futásnak?
Figyelt kérdés
Úgy döntöttem,hogy el szeretnék kezdeni futni és ma megtettem az első lépést azaz futottam egy kicsit(nem valami nagy távot)
Megprobáltam szaladás közben úgy lélegezni hogy orron be szájon ki és nagyjábol ment csak ritkán ért utol a levegő után kapkodás,mégis egy pár száz méter után elkezdett szurni az oldalam...
Tippek,hogyan segithetnék ezen?
(a cél 2,5km kb 8 perc alatt és 10km az idő itt nem számit)
2016. febr. 16. 21:17
1/5 anonim válasza:
Nekem sokat segített az, hogy amikor kifulladtam, akkor nem álltam le, hanem tovább sétáltam. Aztán amikor már rendbe jött minden, megint elkezdtem futni ameddig bírtam, utána meg megint sétálni. Szóval nem szabad megállni, ez a titka és akkor egy idő után egyre hosszabb távokat tudsz majd megtenni, ha a szervezeted hizzászokik, de ez nem megy egyik napról a másikra, bele kell jönni.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm!
2016. febr. 16. 22:42
3/5 anonim válasza:
Szépen lassan mész felfele távokban, aztán rövidebb távon mész gyorsabban, után táv növelés stb.
4/5 anonim válasza:
En 20percet szoktam futni ,es az elso 4perc vegen kezd el szurni az oldalam.a taktikam hogy futok tovabb es 1perc alatt elmulik.
5/5 anonim válasza:
Nem muszáj orron lélegezni, csak egyenletes ritmusban vedd a levegőt (3 lépésig be, 3 lépésig ki például). Olyan tempóban fuss, hogy ez a lassú légzés menjen. A 8 perces 2.5 km elég gyors már. Ha lassítasz, valószínűleg nem is fog szúrni az oldalad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!