Miért érzem valamikor teltebbnek az izmaim, valamikor meg azt, hogy teljesen össze vagyok esve?
Ugyanolyan körülmények mellett (alvás, evés, edzés) előfordul, hogy tökre jól betöltve érzem az izmaim (ilyenkor érzem jól magam), máskor meg mintha teljesen össze lennék esve. Ezt a betöltődős érzést nem lehet valamivel fent tartani. Például megfigyeltem, hogyha délután lefekszek egy órára s utána felkelek egy ideig akkor is megvan ez az érzés. Ez másnál is így van?
Kell ezzel egyáltalán foglalkozni a fejlődés szempontjából vagy csak az érzetemet befolyásolja? és ha minden rendben van akkor nem gond ha összeesve rzem magam akkor is fejlődök?
Ha hirtelen esel össze, az nyilván nem maga a lényegi izomszövet...
A glikogénraktárak aktuális töltöttsége sokat számít s ez bizony látható is. Az azokat lemerítő edzés (az izmokban sokkal kevesebb glikogén s általa megkötött víz lesz) és a szénhidrátbevitel (ami tölti a raktárakat) erősen hat rá. A délutáni alvásnál nem tudom, mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!