Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez a VEGÁN étrend elég tömegel...

Ez a VEGÁN étrend elég tömegelésre?

Figyelt kérdés

1. 80g zab 1 kanál fehérje 1 banán

2. 2 alma 250g bab 65g rizs napraforgómag

3. 1 citrom 250g bokkoli 250g lencse

EDZÉS

4. 1 banán 1alma 150g rizs 300g csicseriborsó 40g mogyi

5. 4 pufirizs salátával és mogyoróvajjal

+1 étkezés ha nagyon kajás lennék vagy korábban kelek, ami 250 g bab/borsó/lencse + uborka és paprika

78 kiló vagyok, a fehérjét a hüvelyesekből, rizsből, és magokból nyerem, ezek mellé még multivitamint, cvitamint, kálciumot, és magnéziumot szedek, plusz holnap megnézem boltba van-e tofu, ha van, akkor az is megy napi 300g

2016. febr. 5. 14:10
 1/7 A kérdező kommentje:
*és 170 centi, ezt nem irtam.
2016. febr. 5. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben nem fognak tudni sokan segíteni, mert nekem sincs pl semmi fogalmam a növényi fehérjék aminosavprofiljáról, hogy komplett egy étkezés aminosav tartalma, ezt neked kell tudni.
2016. febr. 5. 14:34
 3/7 A kérdező kommentje:
akkor nézzed úgy, mintha a növényi fehérje is teljesértékü lenne! mert van itt rizs, zab, bab, lencse, csicseriborsó, mogyoró, napraforgómag, mind tartalmaz viszonylag sok fehérjét, ilyen téren nincs probléma, csak az a kérdés, hogy elég-e ez a mennyiség a növéshez
2016. febr. 5. 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyjából jó lesz, de ennél kevesebbet ne egyél semmi szín alatt. Lehet a ch-n emelned is kell picit.
2016. febr. 5. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt majd a tapasztalat mutatja meg, hogy elég-e, nagyon változó, hogy kinek mekkora az energiaigénye.

Gabona, hüvelyes és más is, ez így jól hangzik, de Te remélhetőleg többet értesz hozzá (engem csak érdekel, így valamit tudok róla).

2016. febr. 5. 17:34
 6/7 Bakk László válasza:

A feltüntetett diétában több dolgot is aggályosnak tartok.

1. A gyümölcsöket legalább 1 órával étkezés előtt kell fogyasztani, különben csak erjednek a beleidben a többi lassabb emésztési idejű étellel utazva. Puffadás, kellemetlen érzés okozója. Pláne hüvelyesekkel...

2. Nem kell ennyi hüvelyes, mert a túlzott fehérjebevitellel a májadat teszed tönkre. Ha a kalóriabeviteled 10-15%-át fedezed sportolóként fehérjékből, akkor már jól vagy, a többi legyen szénhidrát, kevés zsírsav. Ha sok a fehérje, akkor a májnak kell a fehérjéből egyszerű szénhidrátokat bontani, és ez tök felesleges túráztatás, amikor eleve tudnál egyszerű és összetett szénhidrátokat is fogyasztani. Itt a glikémiás indexre figyelj, kerüld a nagy glikémiás indexű cukorbombákat.

3. Ha minden nap ezt tolod, akkor lesznek hiánybetegségeid, mert ennél sokkal változatosabban kell étkezned, hogy minden makro- és mikroelemet bevigyél a szervezetedbe.

2016. febr. 6. 17:01
 7/7 A kérdező kommentje:
utolsó: részben köszi, de részben nem értek egyet, a gyümölcs kevésbé emeli az inzulinszintet mint bármilyen állati eredetü étel, és hát... szerintem ez nem egyoldalu, van ch, fehérje, zsir, vitamin és ásványi anyag is, dögivel.
2016. febr. 6. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!