Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A felhúzás mennyire kíméli a...

A felhúzás mennyire kíméli a térdet?

Figyelt kérdés

Az egyszerű felhúzásra gondolok, nem a merevlábas felhúzásra. Térdproblémáim vannak, ezért fontos ezt tudnom.

Valamint a statikus guggolás-fal mellett valóban kíméli az ízületeket, mégis jó az izmoknak?

2016. jan. 30. 13:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Terheli ez is, ahogy minden lábgyakorlat.
2016. jan. 30. 14:07
 2/15 A kérdező kommentje:
Ez inkább mélyhátizom gyakorlat. Lábra nem nagyon lehet mit edzeni, legalább is én még nem találtam rá olyan gyakorlatot, ami kímélő lenne.
2016. jan. 30. 14:09
 3/15 Szabi.L ***** válasza:

Melyik felhúzásra gondolsz? Sokféle van.

Vagy az alap súlyemelőre?

2016. jan. 30. 14:19
 4/15 Szabi.L ***** válasza:
Mármint oké írtad, hogy"egyszerű", de rengeteg verzió van. A súlyemelő is egy verzió.
2016. jan. 30. 14:19
 5/15 A kérdező kommentje:
a hagyományos felhúzásra gondoltam, kétkezes rúddal
2016. jan. 30. 14:34
 6/15 anonim ***** válasza:
Ahogy feljebb is írták, a hagyományos felhúzás rúddal, eléggé igénybe veszi a térdet.
2016. jan. 30. 14:36
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem a felhúzáshoz tartozik, de esetleg nem tudtok 1-2 olyan gyakorlatot, ami kíméli a térdet?
2016. jan. 30. 14:40
 8/15 Szabi.L ***** válasza:

Melyik izomcsoportra? Egyébként térd problémánál én sem ajánlanám a felhúzást. Ha alsó háti szakaszra akarsz edzeni, akkor hiperextenzió. Törzsemelés akár talajon vagy fitballon.

Lábnál már sokkal nehezebb a helyzet.Mivel a comb izomzatának direkt az a feladata, hogy a térd ízületben mozgásváltozást idéz elő.

2016. jan. 30. 14:48
 9/15 A kérdező kommentje:
Láb és mélyhát gyakorlatok érdekelnének inkább.
2016. jan. 30. 14:49
 10/15 Szabi.L ***** válasza:
Szerintem ezt neked kellene kitapasztald, hogy mi az ami még belefér. Én a helyedben biztos mellőzném az összetett gyakorlatokat. Tehát guggolás,kitörés hasonlók. Combhajlító,combfeszítő gép mehet szerintem. Ott nem nehezedik nyomás a térd ízületedre és elég stabil a mozgás is.
2016. jan. 30. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!