Guggolás és felhúzás közbe fáj a hasam alatt miért?
--gömb--
Túl nagy a feszültség a hasi részen. Hogy ez szabálytalan kivitelezés, vagy más, innen nehéz megmondani.
Nekem a jó reggelt gyakorlatnál volt ilyen, amikor 3-as sorozatokkal csináltam.
Túl gyenge a rotátorköpeny. Ha felhúzni meg guggolni akarsz nagy súllyal, kénytelen leszel mindenféle hasizom erősítő gyakorlatokat is csinálni.
Guggolásnál egy rossz mozdulattól is azonnal sérvet kaphatsz.
Egyébként rendesen bemelegítesz?
FONTOS:
Én megkockáztatok amúgy egy olyat hogy ez egy kezdődő lágyéksérv. AZONNAL menj vele orvoshoz, addig pedig ne is edz.
Ezen felül:
Powerlifter warmup. Youtube keresés.
És a munka szakaszt is fel kell vezetni. Pl ha 100 a szériád guggolásban csinálj testsúllyal 20at, rúddal 20at 40 el munkasorozatot, meg mondjuk 75 el. szal ilyen 2-3 lépcsőben adj rá súlyt.
Az ütes rúd is fontos, az idegrendszert felkészíti, közben meg tudod erősíteni a technikát, ilyesmi.
Nézd ennek a gyereknek a videóit, ha mobilitás beli probléma van, azon segíthet: Alan Thrall
https://www.youtube.com/channel/UCRLOLGZl3-QTaJfLmAKgoAw
Minden alapgyakorlatról van normális "how to"-ja. Nem olyan marhaságok amit az összes majom csinál YT-on, hanem részletesen végigviszi. Pont ami egy kezdőnek / rossz formával dolgozónak kell.
A rotátorköpenynek mi a köze az alsó hasfalhoz?
Gyors utána is olvastam a lágyéksérvnek, mert nem nagyon ismerem a körülményeit.
Elég sanszos hogy kezdődő sérved van:
"maga a sérv még nem látható, de a hasűri nyomás növekedésekor - köhögés, székelés, erőlködés - már érezni az előtüremkedő tömlőtartalmat"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!