Egyrejobban megy az edzés, mégsem sikerül fogyni miért?
mi az a kalória deficit?
nem eszem sokat, és nem fehér kwnyeret eszem hanem barnát, sok sajtot eszem az baj? húst nem igazán, vagy csak felvágottat, mert köszvényes vagyok
Kalóriadeficit: Amikor kevesebb kalóriát eszel meg, mint amit lemozogsz.
Néha hihetetlen, egyes ételekben milyen sok kalória van. :/
A kaloriabazis.hu rengeteget tud segíteni. Ki tudod számolni hozzávetőlegesen, hogy mennyi kalóriára van szükséged, és hogy mennyit eszel egy nap. Érdemes megnézni, sokat tanul belőle az ember.
Illetve érdemes elolvasni még a Sárga kapszula című könyvet. Pdf-ben ingyen letölthető. Bár alapvetően testépítőknek szól, de egyrészt van benne a fogyásról is rész, másrészt elég sokat meg lehet belőle tanulni a test működéséről.
Amikor a h.u.lyeség szorgalommal párosul...
Miért nem az alapvető tudnivalók megismerése UTÁN kezdesz el bármit is csinálni?
Én egy szeget sem kalapálok be a falba addig, amíg az alapvető tudnivalókkal nem vagyok tisztában.
Teljesen rossz az edzésterved és egyáltalán nincs étrended, így SOHA nem fogsz lefogyni.
Google-ba írj be 3 szót:
- alapismeretek
- sárga kapszula
Olvasd el ezeket!
A deficit elengedhetetlenségéről már írtak. Az semmitmondó, hogy szerinted nem eszel sokat.
Az alkohol nem hizlal, a kalóriatöbblet hizlal. Azt még megengedem, hogy egyeseknek bekavarhat, de kalóriatöbblet nélkül nem jönnek a kilók alkoholizálás mellett sem.
Az édesszájúság nem gond, sőt az édességevés sem, bár több okból érdemes mérsékelni. De nem lehetetlen napi több édesség mellett lefogyni, ahogy nincs étel, ami mellett ne lehetne lefogyni. Max. nehezít, de ez is emberfüggő. Én sosem hagytam el az édességet, de legalább extrém szénhidrátszegény s jó összetételű...
Érdemes megnézni a jelen makróidat s korrigálni, ha nem fogysz.
Ne mondd neki, hogy édességgel is fogyhat, mert félreérti! :)
Most esik le, hogy karácsonykor még híztál, és most 1,5 kg fogyást kevesellsz. Ha jól sejtem, akkor januárban kezdted, afféle újévi fogadalomként. Ez azt jelenti, hogy kb. 3 hete csinálod, amire teljesen reális 1,5 kg fogyás. Ugye mindig ugyanakkor méred magad, reggel éhgyomorra? Heti egynél többször nem érdemes. Heti 0,5-1 kg fogyás érhető el normálisan, egészségesen. A te túlsúlyodra nyugodtan számolj egy évet, mire leadod. Meg még adj hozzá párat, kezdj el súlyzós edzéseket csinálni, és lehet jó alakod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!