Miért ítélik el ennyire a kokszot?
Mindenki ismeri a dumákat hogy " ne szedd nem fog felállni a fa szod , leáll a veséd, odabasz a májadnak, megkopaszodsz " stb
Na most járok terembe már 4 éve sok kokszost ismerek és egyiknek sincs baja érdekes módon élnek és virulnak és tele vannak bas zva.
Akkor még se olyan veszélyes a koksz?
Mostmár kezdem ahoz hasonlítani hogy ha pl megfázol kapsz rá gyógyszert de ugyanúgy annak is lehet mellékhatása de nem igen jön ki.
Ahogy már a többiek leírták...
Nem tudhatod, tényleges mit tol, mennyit, mióta.
Nem tudhatod, mi baja van, lehet, hogy nem látszik rajta, de már épül le, akár ő se tudja.
Lehet, hogy 10 év múlva nem néznek ki egészségesnek s nem is lesznek azok.
De van, aki elég sokáig bírja az egészségtelen életmódot is.
Van, aki egy életet remek egészségben végigél keményen dohányozva, italozva, összeéve mindent, de attól még az sokaknak tönkre tudja vágni az egészségét...
Egy rosszabb példa.
gyerek besokkalt ezektől a dana faxomtudjamivanbennetabiktól.
Dührohama lett, agresszív volt.
majd egy nap az utcán machetevel akart párt embert a túlvilágra küldeni.
Kijött a kommandó,majd jött neki pár hónap intenzív kezelés.
Szerencsétlen már több éve világát sem tudja, végleg vége, soha nem lesz normális.
vagy a másik.
Tolta a csávó, tolta, megvolt neki egy superbody győztes forma, de ő nem akar versenyezni, ő csak hobbiból nyomja, csak a feelingért.
Olyan szinten hobbiból nyomta, hogy külön készült a tavaszra ha jön a polószezon, külön a nyárra, ha megy a strandra.
Emberünk olyan eres szálkás volt, amit még nem nagyon láttam, pedig pár versenyző haverom van a termem miatt.
A vége az lett, hogy besárgult, és irány a belgyógyászat, ott persze kiderült a többi turpisség is.
majdnem máj átültetés lett a vége, többször vesedialízise volt.
ha neked ez a jövőkép fexik, akkor látod, ilyen is lehet a vége.
vagy szeded a fehérjét, és azzal rémisztgeted az emberek, hogy fehérjézel, jaj de kemény vagyok.
mert a többség azt sem tudja ezek mik.
Ez attól függ. Winston Churchill 90 évet élt, egész életében szivar a szájában volt, meg pia a kezében. Naponta fogyasztotta keményen az alkoholos italokat. Más nem él 75 évet, ő meg 90-et.
Koksznál is van aki 60-65 éves koráig nyomja és semmi gondja, van aki 2 kúra után korházban köt ki. Nagyon emberfüggő.
1. Cucc minősége
2. Adagolás a szervezet teherbírásához képest + hozzáértés
3. Kúra előtt, után orvosi diagnózis, vérvétel, vese funkciók mérése stb.. majd összehasonlítás
4. Hozzáértő szakember
Mindegyik fontos szerepet játszik, ha jó kezekben van az ember elég sokáig kihúzza :)
+ Bónusz : Vannak olyan genetikájú emberkék, akik fele annyi adaggal úgy fejlődnek, mint a gomba, másnak elképzelhetetlen, vannak akik tripla annyi adaggal utol sem érik őt. Ez ilyen :)
Jaja, nekem is Churchill szokott eszembe jutni :) Bizony a gének ezen a téren is sokat számítanak. De valamit a hozzáállás is, a stressz szintje meg kismillió. De ezek már a normál egészséggel kapcsolatos nüanszok, nem az, hogy kinek mennyire árt a koksz.
Mivel az ember nem tudhatja, hogy mit mennyire bír, szerintem jobb, ha megpróbál az egészséges életmódnál maradni. Van, hogy valakit nem érdekel a jövő, nos, az ő teste, én hosszú ideig akarok élni, egészséges testtel.
Motorozáskor is azt mondom, hogy én nem nagyon gyorsan akarok motorozni, hanem nagyon sokáig (amúgy a kisebb sebesség is szuper, csak elég éles legyen a kanyar).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!