Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire nagy baj a napi 4...

Biohazardxxx kérdése:

Mennyire nagy baj a napi 4 étkezés tömegelésnél?

Figyelt kérdés

Éppen tömegelek de a munkám miatt csak napi 4 étkezést tudok biztosítani magamnak plusz az edzésutáni turmixom.

Lehet ebből gondom?

2016. jan. 13. 23:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Én 4 étkezést tolok szétosztva edzés után egy szénhidrátos shake... Elején kevesebb szénhidrát ment be 250g, napokban emeltem többre (375) és ami fura hogy még éhesebb lettem ahogy többet eszem. anyagcserém igencsak lassú mert talán naponta 1 de inkább 2naponta 1 nagydolog van....

én 83 kg vagyok, 160-170g fehérje és 375g szénhidrát + 40g edzésutáni. Melette megy most újra a a creatine monohidrát és a pump-fx. Meglátjuk mit tudunk összehozni, remélhetőleg 2 hónap múlva 90 kg felett leszek :)

2016. jan. 15. 09:06
 12/15 Szintis Zoli ***** válasza:

Tényleg csak jó szándékból:

"Elején kevesebb szénhidrát ment be 250g, napokban emeltem többre (375)" - ez 125 gramm. 1,6 g/ttkg. Ez brutál sok. Egyszerre 0,5-öt emelj és figyeld 1-2 hétig. Ha a 250+40 stagnálás volt, akkor 375+40 konstans zsírbevitel mellett is zsírosodás lesz.

"és ami fura hogy még éhesebb lettem ahogy többet eszem" - 4,7 gramm CH megy, de nem írtad, hogy miből. Valszeg az inzulinszinted ugrál, ezért vagy éhes.

"anyagcserém igencsak lassú mert talán naponta 1 de inkább 2naponta 1 nagydolog van.... " - az anyagcsere sejtszinten zajlik. A nagydolgok számával nincs feltétlen összefüggésben.

"remélhetőleg 2 hónap múlva 90 kg felett leszek" - ilyen nagy emeléssel tuti, de félő hogy több zsírral, mint szeretnéd.

2016. jan. 15. 09:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Elnézést elirtam, 375g helyett csak 312g.... Emeletem a szénhidrátot 250g-ról 310-re mert szinte stagnáltam és a sulyom inkább csak csökkent mint nőtt. szépen karcsúsodtam és a háj is ment le rólam... Szóval majdnem mintha egy nagyon lassú diétába lettem volna úgy éreztem igy 1,5 hónap után. Ezért plusz 62g szénhidrátot adtam hozzá. Szénhidrát alatt rizst értek.

A kajám ebből áll 1 napra:

0.5 kg csirkemell

312g rizs

50g fehérje (koncentrátum vagy izolátum)

40-50g edzésutáni komplex szénhidrát

Edzés előtt:

l-carnitin 500mg pezsgőtabi

1 csomag pump-fx

1 csomag hot blood vagy nitrox therapy

Edzés után:

50g fehérje (100% whey pro vagy nitro phure whey)

40-50g F2 supercarb fast

5g creatin monohidrát

Azt viszont nem tudom hogy beleszámoljam a monohidrát mellé a pump-fx-et? 30g monohidrát megy be 10 napon keresztűl nálam utána 15g még 30 napig. Nagy kérdés :D

Én nem számoltam eddig bele bár csak 2 napja szedem :)

2016. jan. 15. 12:16
 14/15 Szintis Zoli ***** válasza:

A pump fx úgy látom energiamentes, nem kell beleszámolnod.

Az energiabevitelt úgy állítsd, hogy havi 1-1,2 kg-ot nőjön a tömeged. Mindig van, aki azt mondja, hogy ő havi 2-2,5 kg gyarapodás mellett sem lát magán semmi zsírosodást, de ez nekem nehezen hihető.

Van itt még egy kavar. 312 gramm rizs, az 250 gramm CH. 312 gramm Ch rizsből az 390 gramm rizs. Akkor most melyik?

125 gramm CH emelés biztosan sok, az én 40 grammom (0,5 gramm/ttkg) meg valszeg kevés. Ha heti 300 gramm hízás a cél, kb. napi 300 Kcal energiatöbblet kell a stagnáláshoz képest. Az 75 gramm ch. Jó lesz neked a 62 gramm.

Viszont nem eszel zsírt. Azzal is lehet energiát bevinni. Egészség miatt sem ártana 1 g/ttkg zsírbevitel. Akkor lehet vissza kell majd venni a CH-t.

Fehérje OK.

2016. jan. 15. 16:17
 15/15 A kérdező kommentje:

Szóval jelenleg egy nap 312 gramm rizst eszem meg és edzés után megy 40-50gramm minőségi gyors szénhidrát...

Eredetileg 250 gramm rizst ettem de emeltem még 62 grammal igy lett 312 gramm a rizs adagom naponta. ami 3.75/gtsk.

2016. jan. 15. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!