Valaki segítene egy kezdőnek?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy heti hányszor kell lábra,fenékre edzenem ,ha kerek feneket szeretnék? Most kezdtem el kondiba járni,és nem tudom hány féle gyakorlatot kéne csinálnom,milyen ismétlésszámmal és heti hányszor. Sajnos a teremben nincs személyi edző. Gyakorlatokat találtam a neten, csak gondoltam hátha van itt valaki ,aki személyes tapasztalatokat megosztana/segítene nekem,esetleg ért hozzá.
Előre is köszönöm :)
2016. jan. 9. 08:24
1/6 Cortez70 válasza:
Kezdőknek heti 3 teljes testes edzés kell kb 2 hónapig, utàna mehet osztott edzès is. Tehàt most minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlat kell. Gyakorlatonként 3-4 sorozat, akkora súlyokkal, amivel az adott gyakorlatnàl 10-15 ismétlèst tudsz vègezni szabàlyosan minden sorozatban. Pl egy ilyen mehetne: guggolás (màsik edzésnapon lábtoló gépezés), tárogatàs (vagy fekvenyomás egykezesekkel), lehúzás csigàn mellhez (vagy evezés), vàllból nyomàs egykezesekkel (vagy oldalemelés), bicepsz àllva rúddal vagy egykezesekkel, csigán letolàs tricepszre, hasprés, vàdlizás.
2/6 A kérdező kommentje:
És azt még meg tudod mondani,hogy miért kell teljes testes? Úgy gondoltam,hogy egyik nap alsó test,másik nap felsőtest + mindegyik végén 45perc kocogás.
Én nem.értek nagyon ehhez,ezért kérdezem,hogy ez így miért nem okés?
2016. jan. 9. 09:29
3/6 Cortez70 válasza:
Mert muszáj kezdőknek átmozgatás. Nem okos dolog egyből egy izomcsoportra több gyakorlatot tolni. Csak túlterhelnéd magad, meg kell tanulni előbb rendesen a gyakorlatok kivitelezését. Lenni kell egy fejlődési lépcsőnek, fokozatosan növelni a terhelést. Az ízületeknek is hozzá kell erősödni az edzéshez.
5/6 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm.
2016. jan. 9. 09:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!