Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valaki segítene egy kezdőnek?

Valaki segítene egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem,hogy heti hányszor kell lábra,fenékre edzenem ,ha kerek feneket szeretnék? Most kezdtem el kondiba járni,és nem tudom hány féle gyakorlatot kéne csinálnom,milyen ismétlésszámmal és heti hányszor. Sajnos a teremben nincs személyi edző. Gyakorlatokat találtam a neten, csak gondoltam hátha van itt valaki ,aki személyes tapasztalatokat megosztana/segítene nekem,esetleg ért hozzá.

Előre is köszönöm :)

2016. jan. 9. 08:24
 1/6 Cortez70 ***** válasza:
Kezdőknek heti 3 teljes testes edzés kell kb 2 hónapig, utàna mehet osztott edzès is. Tehàt most minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlat kell. Gyakorlatonként 3-4 sorozat, akkora súlyokkal, amivel az adott gyakorlatnàl 10-15 ismétlèst tudsz vègezni szabàlyosan minden sorozatban. Pl egy ilyen mehetne: guggolás (màsik edzésnapon lábtoló gépezés), tárogatàs (vagy fekvenyomás egykezesekkel), lehúzás csigàn mellhez (vagy evezés), vàllból nyomàs egykezesekkel (vagy oldalemelés), bicepsz àllva rúddal vagy egykezesekkel, csigán letolàs tricepszre, hasprés, vàdlizás.
2016. jan. 9. 08:37
 2/6 A kérdező kommentje:

És azt még meg tudod mondani,hogy miért kell teljes testes? Úgy gondoltam,hogy egyik nap alsó test,másik nap felsőtest + mindegyik végén 45perc kocogás.

Én nem.értek nagyon ehhez,ezért kérdezem,hogy ez így miért nem okés?

2016. jan. 9. 09:29
 3/6 Cortez70 ***** válasza:
Mert muszáj kezdőknek átmozgatás. Nem okos dolog egyből egy izomcsoportra több gyakorlatot tolni. Csak túlterhelnéd magad, meg kell tanulni előbb rendesen a gyakorlatok kivitelezését. Lenni kell egy fejlődési lépcsőnek, fokozatosan növelni a terhelést. Az ízületeknek is hozzá kell erősödni az edzéshez.
2016. jan. 9. 09:42
 4/6 Cortez70 ***** válasza:
Kocogás mehet mellé persze.
2016. jan. 9. 09:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm.
2016. jan. 9. 09:52
 6/6 Cortez70 ***** válasza:
Szívesen. ;)
2016. jan. 9. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!