Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mitől ennyire gyenge az...

Mitől ennyire gyenge az alsótestem és hogyan változtathatok rajta?

Figyelt kérdés

Már régóta probléma, hogy az alsótestem rettenet gyenge a felsőtestemhez képest, hiába arányos a megjelenésem. Szeretnék ezen változtatni, de nem tudom, hogyan. Az edzéstervem megfelelő lábra, profik nézték át (a tömeggel sincs gond, neves testépítők szerint teljesen arányos, minden izom megfelelően fejlett a lábamon).

Paramétereim:

- 178cm/80kg/23év, testzsírom...fene tudja. Nincs kockahasam, de az erek kiemelkednek a karomon, mellkasomon, vállam első részén az év nagy részében, 4 combizom fejből átlagban 2 kirajzolódik, ha megfeszítem a combomat.

- Natural vagyok. Ajánlottak 'tesztót' ami megoldaná az erő problémát, de nem akarom.

- kb 6 év edzésmúlt, étkezés rendben van.

- Fekvenyomás(Szabályos,alul megtartott) 120 kg, Guggolás 120 kg, Felhúzás 130kg.

Alapvetően atletikus alkatom van, széles váll, vékony lábak, keskeny derék, de akkor sem normális, hogy ilyen gyengék a lábaim és a derekam.

Guggolásban szeretnék bandázs nélkül 140-150 kilót elérni, azt tartom reálisnak.

Felhúzásban meg 160 kilót, szintén bandázs nélkül. Övvel természetesen mindkettőt.

Ha a tömegem növekszik, akkor azzal együtt az arányaimat is növelni szeretném.

Lehetséges gondok:

- Napi 8-9 óra ülőmunkát végzek.

- Natural életmód

- Testalkat

Egyáltalán, reális, hogy elérjem ezeket a súlyokat vagy túl sokat akarok? Van valami tanácsotok? Valamire nem figyelek, ami fontos lenne..?

Nem sok natural ismerősöm van, nincs viszonyítási alapom.

2016. jan. 5. 17:47
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mindjárt megy ki egy új kérdés erről az erő témáról.
2016. jan. 5. 18:08
 12/12 Cortez70 ***** válasza:
100%
Nálunk pár naturál 1-2 éve edző fiatal is guggol 130-140-nel szériában, de amúgy nem sokan guggolnak eleve.
2016. jan. 5. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!