Mitől ennyire gyenge az alsótestem és hogyan változtathatok rajta?
Már régóta probléma, hogy az alsótestem rettenet gyenge a felsőtestemhez képest, hiába arányos a megjelenésem. Szeretnék ezen változtatni, de nem tudom, hogyan. Az edzéstervem megfelelő lábra, profik nézték át (a tömeggel sincs gond, neves testépítők szerint teljesen arányos, minden izom megfelelően fejlett a lábamon).
Paramétereim:
- 178cm/80kg/23év, testzsírom...fene tudja. Nincs kockahasam, de az erek kiemelkednek a karomon, mellkasomon, vállam első részén az év nagy részében, 4 combizom fejből átlagban 2 kirajzolódik, ha megfeszítem a combomat.
- Natural vagyok. Ajánlottak 'tesztót' ami megoldaná az erő problémát, de nem akarom.
- kb 6 év edzésmúlt, étkezés rendben van.
- Fekvenyomás(Szabályos,alul megtartott) 120 kg, Guggolás 120 kg, Felhúzás 130kg.
Alapvetően atletikus alkatom van, széles váll, vékony lábak, keskeny derék, de akkor sem normális, hogy ilyen gyengék a lábaim és a derekam.
Guggolásban szeretnék bandázs nélkül 140-150 kilót elérni, azt tartom reálisnak.
Felhúzásban meg 160 kilót, szintén bandázs nélkül. Övvel természetesen mindkettőt.
Ha a tömegem növekszik, akkor azzal együtt az arányaimat is növelni szeretném.
Lehetséges gondok:
- Napi 8-9 óra ülőmunkát végzek.
- Natural életmód
- Testalkat
Egyáltalán, reális, hogy elérjem ezeket a súlyokat vagy túl sokat akarok? Van valami tanácsotok? Valamire nem figyelek, ami fontos lenne..?
Nem sok natural ismerősöm van, nincs viszonyítási alapom.
"neves testépítők szerint teljesen arányos, minden izom megfelelően fejlett a lábamon). "
Ezt a részt nyilván értsétek helyesen, nem vagyok egy genetikai csoda :)
Nekem meg pont fordítva van.
A saját testtömegemmel megegyező súllyal tudok szériában guggolni, megy az egylábas guggolás is, lábtolón a testtömegem 3-szorosát is kinyomom és rendszeresen futok, a félmaratont már 4-szer is lefutottam, mégis aránytalanul vékonyak a lábaim, főleg a vádlim sz4r.
A 120 kg-os guggolás és a 130 kg-os felhúzás nem olyan rossz ám, nem "rettenet gyenge" az alsótested.
Jaa, ezek most maxok vagy szériák?
Mert ha maxok, akkor ez valóban nem túl nagy teljesítmény, de szériában nem rossz.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem is az a gondom, hogy átlagosan mennyire erős ez vagy gyenge, hanem az, hogy az arányaim el vannak csúszva.
Ezek 5x5 ismétléses szériák, az erő miatt. Ez lemaradt.
Általános viszonyítási alapom sincs, mert itt olyan súlyokat olvasok, amikkel naturalban még nem láttam embereket dolgozni, pedig már 4 teremben fordultam meg. Ezért nem tudom, hogy általában jók-e az eredményeim.
Montez, például a 140-150 kilós guggolás. Én még cuccal is ritkán látok ilyet mióta nem erőemelő teremben edzem. Egy srác telenyomva guggolt ennyivel 10 perces pihenőkkel, elég belvárosi helyre járok...
Ettől még lehet reális, mint mondtam, nincs viszonyítási alapom.
Cortez, bocsi. Pont most olvastam egy másik kérdésnél a hozzászólásod, ahol Montez = Cortez :D
Gyűjtöm az infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!