Szerintetek mennyi az ideális súly, amit egy nő emelget edzőteremben?
És itt most főként a férfiakhoz szólók.
Igen persze egyénfüggő, meg nem az a lényeg, meg stb.
De gondolom fejben mindenkinek van egy súlyhatár, amit ha a teremben egy vékony nő emelget nem azt mondjátok, hogy barbibaba a két kilókkal' hanem hogy ez igen.
Mindenkinek annyival kell végezni a gyakorlatokat, amennyivel az az adott gyakorlat 8-15 ismétlés között megy szabályosan. Tehát amivel már tudnál egy sorozaton belül 20-30-at nyomni az kevés súly, azzal nem fogsz izmosodni.
Ez gyakorlatonként ugye más súlyt jelent, hiszen guggolni egy nő is tud akár 40-50 kilóval is, de bicepszezni lehet, hogy elég neki 5 kg. Remélem vágod már, hogy nem mindenhez ugyanakkora súly kell.
Nem igazán hiszem, hogy van ilyen.
Egyrészt azért, mert lehet Jolánnak és Magdolnának más-más céljaik vannak, lehet Jolán olyan lábakat szeretne, amivel rá tudja rúgni az ajtót az ex-pasijára, Magdolna viszont egy olyan feszes és vékony testet szeretne, hogy mindenki megcsodálja. Magdolna soha nem fog 100 kilókba guggolni, ennek ellenére nem fogok elsétálni mellette, hogy 20-40-nel szériázik, mert mellette olyan teste van, hogy már csak azért öt évet kapnék, ahogy ránézek.
Másrészt pedig azért, mert bárki, aki elmegy a terembe és tesz azért, hogy változzon, és ez látszik is rajta, már önmagában megérdemli, hogy azt mondjam rá magamban: na ez már valami!
Én ugyan nő vagyok, de ez nagyon egyénfüggő. Egyrészt mert sokan vannak olyanok, hogy nagy súlyokkal végeznek bizonyos gyakorlatokat, de helytelenül. Úgyhogy ennek vagy hosszabb, vagy rövidebb távon, de rosszabb esetben az a végeredménye, hogy csak árt az saját ízületeinek, avagy nem a megfelelő izomcsoportot mozgatja, ha éppen mozgat valamit. (Ezt csak azalapján mondom, amiket eddig én láttam.)
A másik dolog, hogy valakinek a lába "erősebb", azaz oda nagyobb súlyokkal tud edzeni, valakinek a felsőteste.. ez teljesen egyénfüggő. Egyébként meg nem nagyon szokták szerintem figyelni mások, hogy ki mekkora súllyal dolgozik, vagy ha mégis, nem gondolnak rólad rosszat, ha épp kevesebb súllyal csinálsz valamit, sőt. Inkább kevesebb súllyal csináld, de helyesen, mint sokkal de helytelenül. Szerintem.
Még annyit hozzátennék, hogy idővel úgyis mindegyik gyakorlatnál emeled a súlyokat, mert egy idő után érzed, hogy többre vágysz, nekem legalábbis ez a tapasztalatom. :)
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!