Egy ilyen edzés után mennyit pihenjek? Hány nap szükséges?
Az edzésterv a következő:
Tolódzkodás 4x6
2x20
Húzódzkodás 4x6
2x20
Húzódzkodás alsó fogás 4x6
2x20
Guggolás 4x6
2x20
Mellről nyomás 4x6
2x20
Vádli, has 3x amennyi megy.
Szerintem meg sok a minden másnapi edzés. Főleg, ha már nagy súllyal végzed. Egyszerűen nem tudsz regenerálódni. Én úgy gondolom, hogy teljes testes edzésnél sem lehet egy izmot heti két alkalomnál többször megedzeni.
Saját tapasztalatom is azt bizonyítja, hogy egy hasonló edzés után szükséges 2 nap, de inkább 3.
Próbáltam én is a minden másnapi edzést, de egyszerűen stagnáltam, nem tudtam emelni a súlyon, majd növeltem a pihenőnapokat, és láss csodát fejlődésnek indultam.
A régi korok testépítőinek zöme is heti 3 edzéssel kezdett, majd ahogy nőtt a súly úgy csökkent heti kettőre, majd egyre. Vagy kéthetente toltak 3 edzést.
Én mindenesetre heti kettőt ajánlok, főleg hogy még magasabb ismétlésű szettekkel is szétbombázod az izmokat.
A lényeg, hogy fokozatosan tudj emelni a súlyon. Ez a kulcsa a fejlődésnek.
Köszönöm a válaszokat, és igen hozzáadott súllyal csinálom. Öv+súly.
Elsőnek a célom, hogy mindegyik gyakorlatból elérjem saját testsúllyal a 3x20-at. Utána jöhet a plusz súly, akár egészen felmenni 80-100kg-ig. Jobbnak gondolom, mint a fegyencedzést..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!