Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hol találok egy diétás étrende...

Hol találok egy diétás étrendet, ami könnyen elkészíthető és jól számolható?

Figyelt kérdés

Tudnátok linkelni nekem egy pár változatos, bevált diétás étrendet? Lehetőleg olyat, ami nem egy napos és azt edd 90 napig stílus hanem mondjuk egy hetes, hogy ne unja el az életét az ember. Az nem gond, ha nem "low cost".

85 kg vagyok jelenleg 180 centihez és 18-20% közötti TZS-vel. Igazából tömegelnék még de egyrészt eléggé leálltam az elmúlt pár hónapban a növekedéssel (kicsit elbénáztam a kaját a sok munka miatt), ellenben gyakorlatilag a 80%-a a TZS-nek a hasamon van, olyan igazi sör/pókhasam lett és már nem bírom, feszül az inggomb a hasamon, gusztustalan, mindenképp le akarom tolni, akkor is ha bukok vele izmot...

Reálisan olyan 12-15% körülire szeretném lehúzni a TZS-met, úgy tippelem ehhez olyan 8-10 kilót fogok ledobni az izomvesztéssel együtt. Ez reális lehet?

Első diétám lenne, 12 hónapja "tömegelek" és 17 kg jött fel (sajnos elég sok zsír is).

Januárban mikor kezdtem voltam profi műszeres testfelmérésen (67 kg 15% TZS) és pár hónapja (82 kg 18% TZS) de az elcseszett kaja és a nassolás miatt szerintem most rosszabb a helyzet mint akkor.

2015. dec. 30. 17:51
1 2
 1/13 Cortez70 ***** válasza:

Egy hetes étrendet szerintem nemigen találsz, meg eleve az lenne a jó, ha te magadnak számolnád ki és raknád össze. Nem olyan bonyolult. Neked kell kb. napi 160g fehérje, 40g zsír és annyi ch, hogy heti 0,5-1 kilót tudj leadni. Tehát elkezded fokozatosan csökkenteni a szénhidrátot. A fehérje marad magas.

Itt találsz egyébként étrendeket, ha kell minta:

[link]

2015. dec. 30. 17:55
 2/13 A kérdező kommentje:

Igen, azt elfelejtettem, hogy jelenleg heti 3-4 alkalommal végzek súlyzós edzést és max. két hetente járok 2 órát teniszezni karidóként. Persze ha kell akkor gond nélkül be tudok tenni heti 1-2 kardiót a terembe gépen vagy futást is.

Nap közben pedig irodai munkát végzek (ülőt), tehát nincs nagy kalóriaigényem.

2015. dec. 30. 17:56
 3/13 A kérdező kommentje:

És nincs véletlenül valakinek meg egybe ez a táblázat:

[link]

Ami minden alapanyagra leírja a fehérje / CH / Zsír / energia adatokat.

Abból már ügyesen össze tudnám rakni magamnak a recepteket.

2015. dec. 30. 21:00
 4/13 Cortez70 ***** válasza:
A neten találsz több tápanyagtáblázatot is, azokból is össze tudod rakni.
2015. dec. 30. 21:02
 5/13 A kérdező kommentje:

Na találtam. Egy ilyen étrend kezdetnek?

[link]

2015. dec. 30. 22:49
 6/13 Cortez70 ***** válasza:
Szerintem sok a ch, de majd meglátod. Edzés után pedig nálam nem fèr bele diètánál a dextróz.
2015. dec. 30. 23:02
 7/13 anonim ***** válasza:
Ennél prosztóbb étrendet nem is találhattál volna. Komolyan ezt keresni kellet? Tipikus hasraütés szerű sablon szar. Azt meg ne várd már el hogy egy heti kajálást csak úgy találsz, meg kapsz. Igen ezzel meló van, neked kell megcsinálni nem atomfizika, de ha most kényelmeskedsz az elején, akkor már régen rossz.
2015. dec. 30. 23:02
 8/13 A kérdező kommentje:

4,2 g/tsk-n van a CH, meddig kéne lehúzni szerinted? Illetve ha lejjebb viszem a CH-t mivel tartsam meg a kalóriát? Zsírral vagy fehérjével?

A dextróz jogos lehet, azt ki is veszem.

2015. dec. 30. 23:20
 9/13 A kérdező kommentje:

montypie

Cortez linkjéről van, valamiből ki kellett indulni. De nyitott vagyok a javaslataidra, ami "hűű de sablonos xar ez"-nél akár egy fikarcnyival is konstruktívabb. Hidd el, ha mondasz valami okosat / használhatót használni fogom az infót!

2015. dec. 30. 23:22
 10/13 Cortez70 ***** válasza:
Kalória deficitben tudsz zsírt leadni. Tehàt nem kell megtartani a kalóriát, pont azèrt csökkentjük a ch-t, hogy deficitben legyünk. Ha nincs heti 0.5-1 kg fogyás akkor csökkentsd.
2015. dec. 30. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!