Diétás főtt kaja ami könnyen elkészíthető?
Én ezeket szoktam (nem tudom mennyire olcsó, de könnyen elkészíthető)
paradicsomos-mozzarellás csirkemellszeletek
diétás túrógombóc
sonkás-mozzarellás csirkemelltekercs
rakott csirkemell (kukorica, gomba, sonka, paradicsom)
brokkolis csirke
húsgombóc
császármorzsa
rizottó
barackos csirke
ha érdekel vmelyik, akkor leírom a receptet
hozzávalók:
200 gramm csirkemell
120 gramm barnarizs
300 gramm csiperke
100 gramm zöldborsó
1 zöldpaprika
1 nagyobb fej vöröshagyma
150 gramm sárgarépa
petrezselyem
10 gramm light margarin
Megtisztítom és szeletekre vágom a gombát. Margarinon megfonnyasztom a szálakra aprított hagymát. Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütöm. A sárgarépát karikára vágva, a gombát pedig szeletekre vágva teszem hozzá. Belereszelem káposztareszelõn a zöldpaprikát. Jöhet a finomra vágott petrezselyemzöld is, majd megsózom, borsozom. Addig rotyogtatom óvatosan, míg a gomba az eresztett levét el nem fõvi. Ha a zöldborsónk zsenge, ekkor teszem hozzá, ha keményebb, a többi zöldséggel együtt. Beleöntöm a pohár rizst, és a forrásban lévõ vizet (a rizs-víz aránya 1:2 legyen). Utánasózom szükség szerint. Fedõ alatt, lassú tûzön készre fõzöm.
Az eredeti recept szerint ömlesztett sajtot is kell hozzáadni, de az zsíros, ezért én light mozzarellát aprítottam bele.
A zöldség variálható. Brokkoli, zöldbab, vörösbab, karfiol, stb... mind finom a rizottónkba, csak ezeket a keményebb zöldségeket elõre fõzzük meg sós vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!