Könnyen elkészíthető és viszonylag olcsó diétás kajákat tudtok mondani?
lecsó
Veszel egy üveges lecsót, egy kis fej vöröshagyma és kb 2-3db tojás, olcsó és finom is
Rakott káposzta vagy karfiol
paradicsomos húsgombóc
csirkemáj lesütve hagymásan párolt zöldséges rizzsel
pulykarizottó
sült csirkecomb mexikói zöldségkeverékkel
1 friss fej brokkoli
1 friss karfiol
2 nagy sárgarépa
A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedet, a répát karikákra vágod. Az egészet pár percig vegetás vízben puhítod. Leszűröd, és egy tűzálló tálba teszed. Kicsit lenyomkodod benne, tömöríted..
2dl főzőtejszínt összekeversz egy egész tojással, sózod, borsozod és mehet a zöldségekre. Tehetsz a tetejére reszelt sajtot, de nem kötelező..
Sütőben megsütöd. Akkor jó, ha a teteje megpirul..
A tojás egy kötőanyag..jól összeáll, és ha kicsit kihűlt tudod szeletelni, mint a sütiket.
Köretnek, vagy magában se rossz..
Előző vagyok...kevesen szeretik, de szoktam még friss kelbimbót is beletenni..
Az első levelét lehúzod, a végéről a keményebb részt levágod..és az is mehet a vegetás vízbe a többi mellé
Használj fehérrizs és tészta helyett köretnek bulgurt, kuszkuszt. Nagyon gyorsan elkészíthetôk. Én szoktam csak egytálételként is használni kis csirkemell vagy virsli rá egy csomag zöldségkeverék, amit szeretsz és egy fél vagy negyed zacskó kuszkusz, vagy bulgur, ez kb 4 tányér kb 150-250 Ft-ra jön ki egy adag. Hús nélkül is finom.
Bármilyen zöldség (1 kg) (zöldbab, karfiol, krumpli, répa akár vegyesen) nagyjából megfôzve, 6 tojás 1 nagy kefir vagy joghurtal összekeverve, só bors fuszerek. tepsibe bele a zöldség, nyakönönt a szószal és megsüt. Ha szeretnéd sovány hússal (elôfôzött), virslivel dúsíthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!